Teď jde o všechno, říká Fiala. Slíbil zastavení zadlužování bez růstu daní

idnes.tv

Buď zvítězí populisté a extrémisté, nebo lidé dají přednost demokratickým silám, říká dvacet dnů před říjnovými volbami do Sněmovny šéf ODS a kandidát kolice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) na premiéra Petr Fiala. „Teď jde opravdu o všechno,“ burcoval Fiala na akci, kterou občanští demokraté, lidovci a TOP 09 nazvali „zahájení horké části kampaně“.

Necelé tři týdny před říjnovými volbami do Sněmovny jde ze všeho nejvíc o mobilizaci voličů ve vrcholící kampani.

Pokud zvítězí populisté a extrémisté, udělají podle Fialy z Česka během několika let chudou a izolovanou zemi.

„Spolu zastavíme hrozivé zadlužování bez zvyšování daní,“ slíbil šéf občanských demokratů a vyzyvatel současného premiéra Andreje Babiše. „Spolu vám garantujeme demokratickou, prozápadní orientaci,“ prohlásil Petr Fiala.

Když dají voliči koalici Spolu důvěru, slíbil Fiala, že v roce 2025 bude Česko mít stabilizované veřejné finance, hotovou důchodovou reformu,  dostupnější bydlení, nové dálnice i digitalizovanou státní správu.

Za novou povinnost zrušení dvou stávajících

Každá nová povinnost bude podle něj znamenat zrušení dvou stávajících.

„Chceme dát mladým lidem perspektivu tady u nás doma,“ uvedl šéf ODS. Slíbil postavení minimálně 40 tisíc nových bytů ročně.

„Spolu budeme podporovat moderních vzdělání českých dětí,“ vyhlásil kandidát tří opozičních demokratických stran na příštího premiéra.

Akce ve Slovanském domě v Praze se kromě Fialy zúčastnili i předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, krajští lídři a volební kandidáti koalice Spolu.

Předvolební průzkumy se shodují na tom, že je na druhém místě za vedoucím hnutím ANO, zatímco Piráti se STAN lehce zaostávají.

Jurečka dal nejprve ultimátum kvůli manželství osob stejného pohlaví, pak bral zpátečku

Rozruch před pár dny vzbudil Jurečka, který nejprve pro Deník N řekl, že  si neumí představit, že by KDU-ČSL byla ve vládě a vládní koaliční většina prosadila manželství osob stejného pohlaví. Za několik hodin vzal svá slova zpět. „Rozhodně nebudeme bourat šanci na změnu v naší zemi,“ uvedl.

  „Energošmejdi“ okrádají dál. Pozor na trik s plnou mocí

Lidovci jsou jako stejně velká část politiků ODS včetně šéfa strany Petra Fialy proti tomu, aby homosexuální páry mohly místo registrovaného partnerství uzavírat manželství, zatímco šéfka TOP 09 Pekarová Adamová to podporuje. Zatím ale vždy strany respektovaly, že poslanci mají v této věci volné hlasování podle svého svědomí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com