Maláčová: Kopu za pracující. Babišovo nařčení je kompliment

seznamzpravy.cz/

Ministryně práce se ohradila proti slovům premiéra, který ji obvinil z toho, ze nepracuje a ministerstvo jen využívá k vlastní propagaci.

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes před odletem z Maďarska podle serveru Novinky.cz uvedl, že Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) by po volbách rád viděl v rukou svého hnutí, neboť je potřeba ho restrukturalizovat. Ministryni práce Janu Maláčovou (ČSSD) obvinil z nicnedělání. Na ministerstvu si podle něj dělá jen vlastní marketing.

Maláčová to v rozhovoru pro Seznam Zprávy odmítla.

Dotkla se vás premiérova slova?

Ne, jsem zvyklá, že pan premiér pořád do všech kope a na všechny útočí. To je jen kouřová clona. Pan premiér, který vlastní rozhlasové stanice, noviny, investuje miliony měsíčně do marketingu, poslouchá své PRisty na slovo, tak o mně říká, že žiju marketingem? Pro mě je to velký kompliment. Ale popravdě řečeno, já mám za sebou více než 30 zákonů, pomáhala jsem všem třem skupinám – rodinám, seniorům i pracujícím.

Na svém Twitteru jste na premiérova slova reagovala tím, že pokud by MPSV dostalo do správy hnutí ANO, premiér by sem přivezl 300 tisíc zahraničních pracovníků. Nebylo to přestřelené?

To opravdu někde řekl, že chce dovézt 300 tisíc cizinců, řekl dokonce 350 tisíc. On chce kopat za firmy. Ale MPSV by mělo kopat za pracující. Pro firmy tady máme Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Kdybyste šli s ANO do příští vlády, budete tedy usilovat o to, aby vám MPSV zůstalo?

Karty rozdávají voliči. My si funkce nebudeme teď rozdělovat, na to je dost času po volbách. Já myslím, že sociální demokracie, pokud půjde do vlády, tak nepůjde bez resortu MPSV. Tím to pro mě končí. To je naše vlajková loď, my jsme kvůli sociální politice vznikli.

  Rada: Při přípravě rozpočtu nebyly respektovány základní zásady

A kdyby se MPSV dostalo do rukou ANO, tak to bude pro stávající zaměstnance problém?

Je to dlouhodobý tlak, kterému čelíme, a je dobře, že se tomu ČSSD brání. Dostávám to z celé republiky a slyším to i na výjezdech, informace, že firmy propouští kmenové zaměstnance, většinou starší 50 let. Místo nich nabírají agenturní pracovníky, kteří si moc nemohou vybírat a pracují za jakýchkoliv podmínek. Slyším to všude kolem sebe. Lidé mají často velký problém dostat normální pracovní smlouvu. Nabízejí se jim jen dohody. Dostali jsme se znovu do dobré hospodářské kondice, ale situace není stejná v celé republice. V hodně regionech je z pohledu zaměstnanců všechno, jen ne růžová.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com