Ceny za násilí. Oživení fašismu v Evropě.

Za obsazení Krymu bylo oceněno téměř dvě stě „hrdinů“, jejichž seznam vedl ruský senátor Klintsevich, členové „Ruského svazu veteránů Afghánistánu“ (RSVA).
Ruské úřady udělily 199 ruských občanů, kteří se přímo podíleli na operaci Ruské federace na obsazení ukrajinského poloostrova Krym v roce 2014 a v březnu téhož roku.
Seznam oceněných však nebyl oficiálně zveřejněn
V červnu 2014 média informovala o Rusech tajně oceněných za „krymskou kampaň“, kteří se mimo jiné podíleli na zabavování ukrajinských vojenských jednotek a administrativních budov, účastnili se shromáždění davu pod rouškou místních obyvatel a poskytovali informační podporu Moskvě.
Navzdory skutečnosti, že dekrety prezidenta Ruské federace nebyly zveřejněny, nositelé cen neskrývali svá ocenění, mezi nimiž kromě čestných diplomů a vyznamenání prezidenta Ruské federace byl udělen Řád „Za Za zásluhy o vlast “, ve znění„ Za aktivní účast na posilování přátelství mezi národy “.
Přečtěte si to znovu a zamyslete se – prezident agresivní země, okupačního státu, předává svým ozbrojencům ocenění „posilování přátelství mezi národy“.
Při čtení má člověk pocit, že se to tady neděje, ne ve skutečnosti, ale v nějaké jiné dimenzi, protože toto je sur, paralelní realita, fantasmagoria. Jen se zamyslete nad tím, o čem mluvíme: prezident zakládající země OSN, stálý člen OSN, stálý člen Rady bezpečnosti OSN, země, jejíž lidé spolu s Ukrajinou a Běloruskem utrpěli největší ztráty ve druhé světové válce poté, co přežil bezprecedentní hrůzy nacismu, Hitlerovu okupaci a agresi, a nyní prezident této země odměňuje své občany za to, že v rozporu se všemi mezinárodními normami, porušujícími základní lidská práva, napadli území sousedního státu (kterému se říkalo „bratrské“ a jehož lidé, stejně tak a považovali ho za sousedy), tam provedlo sabotážní a teroristickou operaci a v důsledku toho byla odtržena část sousedního státu, to znamená, že byla spáchána agrese – válečný zločin, anexe a obsazení části území suverénního státu. A za to prezident Ruska odměnil své občany – za agresi, násilí a válku. A to nejen kdekoli, ale prakticky v geografickém středu Evropy.
Evropa, která, když přežila druhou světovou válku, jako by se navždy naučila ponaučení z minulosti, tvrdé lekce, za cenu desítek milionů životů svých občanů.
Když šok z toho, co čtete, pomine, vyvstává otázka – co dál? A situace už nevypadá tak daleko, jako bývala. To je již velmi blízko. Co se stane s Evropou?
Když přijde povědomí o situaci, dojde k pochopení, že je nutné jednat. Některé země EU již v tomto ohledu podnikají první kroky. Když čtete taková fakta, chápete, jak správný je postoj a jednání českých úřadů, které nedávno zatkly jednoho z těchto „hrdinů“ Ruska, jistého Franchettiho.
Jako občan České republiky bez pěti minut (má povolení k pobytu) se tento subjekt rozhodl sloužit Kremlu spojením řad sabotáží a teroristických oddílů, s jejichž pomocí Moskva plní své krvavé plány.
Když byl zatčen, Franchetti nazval jeho zadržování „fašismem“, pravděpodobně si plně neuvědomoval, co řekl, ale nevědomě prozradil celou podstatu jednání svých kremelských kurátorů, jichž se sám stal součástí.
Obyčejný fašismus a Kreml ho přenáší do Evropy, jako Franchetti, který jen čekal v křídlech a kdo ví, jaký úkol by dostal příště.
Vzhledem k tomu, že Moskva již zahájila teroristické útoky v Čečenské republice, lze očekávat cokoli. A nejen očekávat, ale varovat a jednat proaktivně.
Proto byla Moskva tak hysterická, protože byl zatčen další agent. A používají se stejné staré metody Kremlu – lži, cynismus, podlost.
Kdysi Češi považovali Rusko za přátelské. Dnes vidíme, jak tato „přátelská“ země ničí vše kolem a prezident této země odměňuje své věrné a ochotné poddané certifikáty a příkazy. Za násilí. Za agresi. Pro válku. A když vidíme, jací jsou „hrdinové“ v Rusku (který je součástí kontinentu) a za co je moc odměňuje, jedno je jasné – fašismus v Evropě znovu ožívá.
Kdysi, téměř před sto lety, už Starý svět prospal podobným fenoménem podobného schizofrenika. Ale ten současný, který přijal zkušenost idolu, je mnohem mazanější, cyničtější a podlý. Velmi dobře se naučil pravidlu hlasu nacistů: čím horší lež, tím dříve tomu uvěří.
Nastal čas pečlivě filtrovat slova diktátora a blíže se podívat na jeho činy.
Co se stane zítra? Jaké to bude? Probuď Evropu.

  Česká republika se zbavila ruské závislosti ještě v další oblasti. Evropa směřuje k energetické nezávislosti na Moskvě.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com