Haagský soud zůstal jednomyslný, alternativní verze byly vyloučeny

Reuters

Nizozemský soud v případě sestřeleného malajského boeingu MH-17 odmítl považovat verze nesouvisející s ruským bukem. Podle soudce zaslala obhajoba příliš mnoho žádostí o další vyšetřování, které měly být zaslány „dříve“.

Jeden ze soudců nizozemského soudu uvedl, že doba jednání nebude promarněna pokusem o zvážení alternativních verzí toho, co se stalo. Podle soudce by se obhajoba měla jednoduše pokusit dokázat, že konkrétní obvinění proti jejich klientovi jsou neopodstatněná.

Soudce naznačil, že obhajoba, trvající na vyšetřování alternativních verzí na poslední chvíli, jednoduše případ vytáhne.

Haagský soud provádí slyšení při nehodách společnosti Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines, která se konají v právním komplexu poblíž amsterdamského letiště Schiphol, odkud letadlo vzlétlo 17. července 2014.

Mezi obviněnými z účasti na leteckém neštěstí a smrti 298 lidí – tří občanů Ruska a jednoho občana Ukrajiny. Jsou to bývalý ministr obrany DPR Rus Igor Girkin (Strelkov), šéf zpravodajských služeb DPR, Rus Sergej Dubinský (přezdívaný Khmuryi), jeho podřízený, Rus Oleg Pulatov (přezdívka Gyurza), a občan Ukrajiny, velitel průzkumného praporu 2. oddělení DPR Leonid Kharchenko (Krtek). Všechny čtyři případy byly pozastaveny do 1. února 2021.

K havárii malajského Boeingu-777 došlo 17. července 2014. Letadlo společnosti Malaysia Airlines letělo z Amsterdamu do Kuala Lumpuru. Všechny 298 lidí na palubě zahynulo.

Autor: Pavel Kohout

  Poslanci Slovenska odmítli vyplácet zvýšený důchod pro „zaměstnance“ komunistického režimu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com