Bloomberg: USA varují Evropu, že Rusko může plánovat invazi na Ukrajinu

USA bijí na poplach mezi spojenci z Evropské unie, že Rusko může zvážit možnou invazi na Ukrajinu, protože mezi Moskvou a blokem propuká napětí ohledně migrantů a dodávek energie.

O tom píše Bloomberg.

Vzhledem k tomu, že Washington bedlivě sleduje hromadění ruských jednotek poblíž hranic s Ukrajinou, američtí představitelé informovali své protějšky v EU o svých obavách z možné vojenské operace, podle několika lidí obeznámených s touto záležitostí.

Předpokládá se, že odhady jsou založeny na informacích, které USA ještě nesdělily evropským vládám, což se mělo stát předtím, než bylo učiněno jakékoli rozhodnutí o kolektivní reakci, uvedli lidé. Podle úředníků obeznámených s názory administrativy jsou podloženy veřejně dostupnými důkazy.

Varování USA před Ukrajinou doplňuje nedávný spor mezi Polskem a Běloruskem, blízkým ruským spojencem. A to přichází v době nejistoty ohledně zvýšení dodávek ruského plynu do Evropy, navzdory Putinovu příslibu zvýšit dodávky od tohoto týdne, aby se zmírnila energetická krize. Trvá na tom, aby evropští regulátoři urychleně schválili provoz plynovodu Nord Stream 2 z Ruska do Německa, proti kterému se USA a Ukrajina postavily jako bezpečnostní hrozbě.

  Írán má podle izraelského ministra obrany dost uranu na pět jaderných bomb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com