Na vyřazení neočkovaných ze společenského života najede Česko za dva týdny

novinky.cz

Tzv. rakouský model, který by pro neočkované a ty, kteří prokazatelně neprodělali covid, znamenal zapovězení přístupu do restaurací, na stadiony či na další místa, kde je nyní nutné prokazovat bezinfekčnost, je jednou ze zvažovaných variant. Ve čtvrtek to potvrdila náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Koziar Vašáková.

„Rakouský model, toho času i bavorský model, je jednou z diskutovaných variant,” připustila náměstkyně s tím, že detaily se veřejnost dozví v pátek.

O tom, že vláda na svém pátečním jednání hodlá jednat o opatření, která mohou být „zásadní”, hovořil ve čtvrtek premiér Andrej Babiš (ANO).

Přísnější opatření by podle premiérova vyjádření pro Blesk měla platit od pondělí 29. listopadu.

„Zítra rozhodneme, že od 29. listopadu bude zásadní opatření o přístupu očkovaných a neočkovaných na různá místa,“ řekl Blesku premiér.

Detaily vláda teprve upřesní po jednání s experty budoucí vládní koalice tvořené SPOLU a PirSTAN.

Neočkovaným by tak nestačil ke vstupu do restaurace, na stadion či na kulturní akci žádný test. Výjimku by měly mít ubytovací služby, kde by měla být možnost prokázat bezinfekčnost testem zachována.

Rakousko přistoupilo ke zpřísnění opatření od 8. listopadu. Opatření se zatím nijak neprojevilo a ve čtvrtek země oznámila, že za poslední den přibylo 11 975 potvrzených případů nákazy, což je doposud nejvyšší číslo od začátku epidemie.

Průměrná týdenní incidence na 100 tisíc obyvatel se v alpské zemi dostala na 752 případů. V ČR je aktuálně na 596 případech.

Zdroj: https://www.novinky.cz/

  Brno chce na příští rok rozpočet s příjmy 13,8 a výdaji 15,3 mld.

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com