Jsou blbí, líní a neschopní. Exministr Langer zaútočil na resort vnitra

idnes.cz

Exministr vnitra Ivan Langer z ODS tvrdě zkritizoval ministerstvo vnitra, když v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ve středu prohlásil, že jsou tam blbí, líní a neschopní lidé. Důvodem bylo téma digitalizace státní správy. Podle něj je uplynulých 10 let důkazem toho, jak se dají nastartované projekty zničit pouze tím, že se nic nedělá.

V České republice proběhly více než před měsícem  parlamentní volby a proto také vyvstala otázka, zda bude možné v budoucnu volit z pohodlí našeho domova – elektronicky. „Myslím si, že úplně stoprocentní to nikdy nebude, ale že třeba dosáhneme 95 procent. Bude to možné za 6 let,“ zdůraznil Ondřej Profant za Piráty.

Na ministerstvu vnitra je podle slov Profanta digitalizace poslední agenda, která nikoho nezajímá a téměř to vypadá, že za to nikdo není zodpovědný.

„Je to ovlivněno personáliemi posledních tří vlád. Pokud by se o to ministři zajímali, měli kvalifikované náměstky a celé ministerstvo by spolupracovalo, vypadalo by to jinak,“ dodal Profant.

„Uplynulých 10 let je ukázkou toho, že věci, které byly nastartovány, se dají zničit jenom tím, že se nic nedělá,“ souhlasil exministr vnitra Ivan Langer z ODS.

Jako nejvýznamnější počin, který byl učiněn za posledních 10 let, Langer  považuje zákon o právu na digitální služby. Vůbec však podle něj nebyl iniciativou vlády a ministerstva, ale poslanců. „To, že někde jsou blbí, líní a neschopní lidé už několik let, ještě neznamená, že máme dělat změnu, která je k horšímu,“ reagoval Langer.

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák považuje vstup Ukrajiny do Evropské unie za jednu z hlavních agend EU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com