Rusko poslalo své agenty do Prahy, aby destabilizovali situaci

Do Prahy byli vysláni zaměstnanci ruských vojenských zpravodajských služeb a bezpečnost byla poskytnuta starostovi hlavního města České republiky a šéfovi okresu Praha-6.

Před dvěma dny jsem v článku „Kybernetické útoky na české nemocnice — pomsta ruského ministerstva obrany za demontáž památníku Koněvovi“ popsal situaci, kdy české nemocnice byly atakovaný ruskými hackery. A z této země přichází další dávka alarmujících zpráv, které jasně ukazují, jak netolerantní a agresivní ruská inteligence je vůči ní.

Ted‘ se dozvědělo, že pražský starosta Zdeněk Hřib byl kvůli hrozbám násilí vůči němu vzat pod policejní ochranu. Hrozby začaly přicházet k politikovi po demontáži pomníku maršálovi Ivanovi Koněvovi. Ochranu poskytli také šéfovi okresu Praha 6 Ondřej Koláře.

Ale další je mnohem zajímavější. Po demontáži památníku Koněvovi a neúspěšném pokusu ruského ministra obrany Sergeje Shoigu o prosbu poslat do Ruska památník, zpravodajské služby země zaznamenaly skupinu lidí spojených s ruskou vojenskou rozvědkou, která Rusko poslala do Evropy. A jednoho dne přišel do Prahy ruský občan, který by mohl být hrozbou pro Koláře.

Můžeme tedy jistě říci, že Rusové se rozhodli neomezovat se pouze na počítačový terorismus. Samozřejmě to není pravda, že ti, kteří spěšně odešli do Evropy z Ruska, byli posláni výhradně k fyzickému odstranění jednoho z politiků zapojených do demolice pomníku. Ale odehrát roli kurátorů sociálních nepokojů, chaotizace situace v Praze, kde je docela velká proruská vrstva — docela možně.

Jsem si tedy jist, že v blízké budoucnosti ruské vojenské zpravodajství ostře zintenzivní své činnosti v tomto městě, zejména proto, že hackerské skupiny ruského ministerstva obrany tuto myšlenku již potvrdily.

Zdroj: https://www.facebook.com

  Rusko a "lidská práva". Ruská federace podala proti Ukrajině stížnost k ESLP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com