Migrační krize jako prvek ztráty subjektivity v Bělorusku – média

 Hlavní věcí v probíhající migrační krizi na hranicích Běloruska je zjistit, kdo migranty do Běloruska přivedl a kdo přesně tuto krizi řídil, ptá se běloruský expert Alexander Vlantsevič.

 Na stránkách publikace pro Belaruskaya Praўda expert rovněž uvádí, že proti Minsku je vedena informační válka, a „ne ze strany Západ, jak říká oficiální propaganda, ale – Rusko “.

 Západní média „stále častěji říkají otevřeně: to, co se děje, je kremelská operace, označují ji za jeden z prvků „velké mozaiky“, kde také dochází k výpadkům dodávek plynu do Evropy v požadovaných objemech, koncentrace vojsk na hranici s Ukrajinou a další, menší akce, které jsou snadné, se jimi spojují do jednoho velkého obrazu,“ poznamenává Vlantsevich.

 Ruská média přitom ze současného dění obviňují pouze Lukašenka, někdy neskrývající umělou povahu krize, čímž ho nakonec na vnější scéně démonizují a s ním i Bělorusko jako „Somálsko na hranicích EU“.

 Kromě „vybílení“ Kremlu v současné situaci, kdy i prezident Ruské federace Vladimir Putin osobně šel do éteru federálních médií s prohlášením: „Rusko není zapojeno do migrační krize na bělorusko-polské hranici “, existuje další, mnohem důležitější úkol, který Moskva sleduje, uvedený v článku.

 „Totiž: udělat vše pro to, aby se zhoršily již tak nepříliš dobré vztahy mezi Běloruskem a Západem, aby se uskutečnil dávný sen Moskvy „sjednotit“ naši zemi s Ruskem, respektive ji pohltit a přeměnit ji na“ Běloruský federální okres Ruské federace “, – schvaluje odborník.

 Navíc se to nebude dělat tak otevřeně jako na ukrajinském Krymu v roce 2014, ale také pod hlavní ruské armády, navrhuje Vlencevič.

 Mimochodem, Rusko už o tom začalo mluvit plným hlasem a zároveň snížilo míru subjektivity Alexandra Lukašenka.

  Česko-německý fond budoucnosti byl v Berlíně v centru pozornosti

 Expert shrnuje, že důsledky migrační krize pro Bělorusko budou mnohem výraznější než zhoršení vztahů se Západem, epidemiologická situace nebo problémy z nových sankcí.

 Mluvíme o ztrátě subjektivity – nejen Lukašenka, ale Běloruska jako celku.

 V Rusku již otevřeně diskutují nikoli o tom, jak přesně „sjednocení“ proběhne, ale kdy a kde k němu dojde, je uvedeno v materiálu.

 „Pokud jde o načasování, mluví se o prosinci letošního roku, a pokud jde o to, kde, někteří tvrdí, že je to v Soči, ale často vzpomínají na anektovaný Krym, což je docela možné, protože je logickým pokračováním „posvátného shromáždění“. pozemku,“ shrnuje znalec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com