Předsedové Spolu a PirSTAN ve středu představí plán opatření proti covidu

idnes.cz

Pětikoalice Spolu s Piráty a Starosty, která má vytvořit příští vládu, představí svůj plán opatření proti šíření covidu pro příští týdny a měsíce na tiskové konferenci ve středu ráno. Řekl to dnes předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura po společném jednání klubů Spolu (ODS, lidovci a TOP 09). Tiskové konference se podle něj zúčastní předsedové všech pěti stran koalice, experti takzvaného AntiCovid týmu i kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Stanjura dnes nechtěl komentovat aktuální vývoj epidemie. Uvedl, že odpovědnost stále nese končící kabinet hnutí ANO a ČSSD.

Kandidát na ministra financí Stanjura odmítl komentovat například návrh vládní rady pro zdravotní rizika na povinné očkování lidí starších šedesáti let. Předsedové stran podle něj ve středu veřejnost seznámí s plány i hodnocením kroků připravovaných končícím kabinetem. Za správné koalice považuje podle Stanjury komentovat až kroky, které vláda učiní, nikoli pouze plány. Jmenoval například pondělní debatu o vyhlášení nouzového stavu, ke kterému nakonec vláda Andreje Babiše (ANO) nepřistoupila.

Autor: ČTK

  Protestující u ambasády USA požadovali světový mír a vystoupení ČR z NATO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com