Bývalý prezident Klaus při procházce v Krkonoších uklouzl a zlomil si kotník

idnes.cz

Bývalý prezident Václav Klaus o víkendu uklouzl na zledovatělé cestě v Krkonoších a zlomil si kotník. Informaci, kterou v neděli přinesl server Blesk.cz, potvrdil iDNES.cz Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Po ošetření ve Fakultní nemocnici Bulovka bude osmdesátiletý exprezident podle něj zřejmě nějakou dobu chodit o berlích.

Klause podle Blesku na Bulovce ošetřil ortoped Pavel Dungl, který v roce 2008 tehdejšímu prezidentovi vyměnil kyčelní kloub.

Blesk také uvedl, že v pátek Klaus dokončil týdenní léčbu v motolské nemocnici v Praze kvůli blíže neurčeným urologickým potížím. Do Motola částečně docházel, několikrát v nemocnici přespal.

„Prezident Klaus má v rámci své léčby předepsaná antibiotika, která jsou podávána žilně. Opakovaně proto musí docházet do nemocnice,“ řekl Blesku Macinka.

Pro iDNES.cz pak Macinka dodal: „Vliv na jeho program to mít bude, stejně jako u každého, kdo si zlomí kotník, ale víc k tomu nevím.“

Už na konci září byl Klaus několik dní na urologické klinice pražské Ústřední vojenské nemocnice. Ještě předtím byl bývalý prezident hospitalizován kvůli problémům s vysokým tlakem.

Klaus se ve vrcholné politice pohybuje od roku 1989 v roli ministra financí, premiéra, předsedy Poslanecké sněmovny a prezidenta. I po odchodu z nejvyšší ústavní funkce v roce 2013 se veřejně angažuje – stojí v čele Institutu Václava Klause, přednáší a často se vyjadřuje k domácí i zahraniční politice.

V minulosti neměl zdravotní problémy často. Vedle operace kyčelního kloubu se dříve podrobil také operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19, po vyšetření v nemocnici se léčil doma.

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Sněmovna schválila zavedení distanční výuky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com