Modernizace D1 pokračuje, u Mirošovic se jezdí jen jedním pruhem

Na dálnici D1 u Mirošovic začala první dopravní omezení před letošní fází modernizace. Ve směru na Prahu se záhy po zúžení do jednoho jízdního pruhu vytvořila kolona, k níž dopoledne ještě přispěla dopravní nehoda, kterou policie vyšetřovala asi hodinu. Před polednem se situace zlepšila, doprava již je plynulá. Mírné zdržení hrozí ve směru na Brno, kde jsou u Mirošovic zúžené jízdní pruhy. V nadcházejících dvou týdnech budou omezení na D1 ještě jenom mírná, s ohledem na přípravné práce. Naplno bude oprava dálnice pokračovat od 6. března.

První omezení na D1 se týkají nájezdu z českobudějovické silnice I/3 na dálnici u Mirošovic. Podle Ředitelství silnic a dálnic bude zúžený připojovací pruh. Aby ale bylo možné připravit jej k tomu, od sobotního dopoledne je na dálnici před nájezdem uzavřen pravý jízdní pruh. Krátce poté, co žluté přechodné značení vymezilo, kudy mají auta prozatím jezdit, se stala dopravní nehoda.I když se střet dvou osobních aut obešel bez zranění, zůstaly oba vozy na místě stát a před mirošovickou křižovatkou se ve směru na Prahu vytvořila kolona. Dopravu blokovaly následky havárie asi hodinu. Kolona před zúžením přetrvala i poté, co havarované vozy odjely, ale kolem poledne již byla dálnice průjezdná bez zdržení.

Mírné zdržení ale hrozí v opačném směru. I zde začaly práce, řidičům sice zůstaly k dispozici oba jízdní pruhy, jsou ale zúžené, protože dělníci budou upravovat odstavný pruh za Mirošovickou křižovatkou k mostu Šmejkalka.

Modernizace 71 kilometrů

Dálnice D1 se letos bude modernizovat až v sedmi úsecích o celkové délce 71 kilometrů. Generální ředitel ŘSD Radek Mátl řekl v pátek, že nejvíce rozkopaných úseků bude od dubna do poloviny srpna. V průběhu března začnou postupně práce na místech, kde se přes zimu jezdilo bez omezení, i v posledním úseku, kde práce loni ještě neprobíhaly. Od srpna by opravy postupně měly v některých úsecích končit.

  Ivan Bartoš začal s rolí předsedy srůstat. Hrozí mu osud otce zakladatele, tvrdí politolog Slačálek

V nadcházejících dvou týdnech budou dále platit ta omezení, která již začala – zúžení v mirošovické křižovatce ve směru na Prahu a za křižovatkou ve směru na Brno. Naplno vypuknou práce v úsecích Mirošovice–Hvězdonice a také u Velkého Meziříčí 6. března. Ředitelství silnic a dálnic chce na většinu opravovaných úseků nainstalovat kamery pro úsekové měření rychlosti. Ta bývá během modernizace omezena na 80 kilometrů za hodinu.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com