Za Zemanem do Lán dorazil kandidát na ministra průmyslu Síkela

pardubicky.denik.cz/

Na zámek do Lán přijel dnes odpoledne na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem kandidát Starostů a nezávislých (STAN) na ministra průmyslu a obchodu Jozef Síkela. Na twitteru to oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Síkela v seznamu kandidátů v minulém týdnu nahradil původně navrženého Věslava Michalika (STAN), který se nominace kvůli spekulacím o svém podnikání vzdal. Síkela, který za sebou má 30 let v bankovnictví ve střední a východní Evropě, byl v minulosti například členem představenstva rakouské Erste Group.

Česko podle něho čekají globální výzvy. „Stát by měl mít ambici takovým změnám nebránit, ale naopak je využít ve svůj vlastní prospěch. Věřím, že v prosazování těchto témat mi pomůže má dlouholetá zkušenost z vrcholného mezinárodního bankovního prostředí,“ řekl. Na ministerstvo chce přinést moderní přístupy.

Cyklus Zemanových schůzek s kandidáty na ministry by měl skončit v pátek 10. prosince. Protože je prezident kvůli onemocnění covidem-19 v izolaci, jedná s kandidáty přes mikrofony a po dobu schůzky je oddělen plexisklovou bariérou. Zemanova izolace bude podle středečních zpráv prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka ukončena pravděpodobně v pátek, kdy by měl přijmout kandidáta na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP09).

Autor: ČTK

  Není to dobré, čeká nás krizový rok, řekl Fiala. Chce redukovat stát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com