Twitter kvůli šíření mýtů o covidu-19 natrvalo zablokoval účet poslankyně v USA

ct24.ceskatelevize.cz

Twitter dnes natrvalo zablokoval osobní účet kontroverzní republikánské poslankyně Marjorie Taylorové Greeneové, a to za opakované porušování pravidel týkajících se šíření dezinformací o covidu-19. Informuje o tom agentura AP.

Twitter účet Taylorové Greeneové v loňském roce několikrát zablokoval dočasně, protože systém umělé inteligence v jejích příspěvcích rozpoznal natolik zavádějící informace, že by mohly uškodit lidem, kteří si je přečtou.

Trvalý zákaz se vztahuje pouze na soukromý účet političky @mtgreenee, jejího oficiálního účtu @RepMTG se netýká.

Tato poslankyně Sněmovny reprezentantů, která patří k nejkonzervativnějšímu a pravicovému křídlu republikánů, měla loni v červenci soukromý twitterový účet zablokovaný na týden. Tehdy tvrdila, že koronavirus „není nebezpečný pro lidi, kteří nejsou obézní a kterým ještě nebylo 65 let“.

Agentura AP uvádí, že podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) zemřelo ve Spojených státech v souvislosti s covidem-19 skoro čtvrt milionu lidí mladších 65 let. Od začátku pandemie v USA zemřelo asi 825.870 pacientů s koronavirem.

Taylorová Greeneová politiku Twitteru označila za „útok na svobodu slova v komunistickém stylu“. Dnes v prohlášení uvedla, že „Twitter je nepřítelem Ameriky“.

Britský list The Guardian připomíná, že Taylorová Greeneová, zvolená do Sněmovny reprezentantů v roce 2020, opakovaně vzbuzuje kontroverze. Pravidelně dostává pokuty za nedodržování hygienických předpisů platných v Kongresu, včetně těch týkajících se nošení ochrany nosu a úst.

Autor: ČTK
  Americký ministr zahraničí Blinken bude jednat v Izraeli o bojích v Pásmu Gazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com