Muž z Olomouce chtěl vydělat, nakonec přišel o 1,6 milionu korun

novinky.cz

Vidina zisku desítek milionů korun z investování omámila devětatřicetiletého muže z Olomouce natolik, že ztratil obezřetnost. Pečlivě plnil pokyny, až přišel o více než 1,6 milionu korun. Když zjistil, že se jich nedomůže, obrátil se na policii. Právo o tom informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Muže podle ní loni v půli prosince kontaktovala přes aplikaci určenou k zasílání zpráv osoba, vystupující jako žena, která údajně hledala svého spolužáka. Tím měl být právě oslovený muž.

„Po krátké obecné konverzaci a vysvětlení, že se osobně neznají, se jejich rozhovor začal nést v duchu možnosti investic. Žena muži poslala aplikaci, kterou si důvěřivec stáhl. Zde se zaregistroval a vytvořil si účet. Na něj postupně od konce loňského roku v několika transakcích poslal celkem přes 300 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Poté podle ní žena odkázala Olomoučana na svého strýčka, bankéře, který měl investicím na burze rozumět. „Na základě pokynů údajného bankéře si muž založil prostřednictvím další aplikace účet na kryptoměnové burze. Na ten v polovině ledna přeposlal ze svých účtů sedmi transakcemi částku v celkové výši téměř 700 000 korun,“ konstatovala Vaňharová.

Údajného bankéře neviděl

Pak již přišlo na řadu investování. Instrukce, kam a kolik vkládat, získával Olomoučan od údajného bankéře. Díky provedeným investicím měl mít muž během krátké doby vyděláno v přepočtu 33 milionů korun, což viděl na svém investičním účtu.

„Poté, co zažádal o jejich vybrání, jej kontaktovala společnost, která mu měla peníze vyplatit. Za převod vydělaných peněz na jeho účet požadovala platbu přes 600 000 korun. Důvěřivý muž s vidinou horentního výdělku nezaváhal a částku přeposlal,“ poznamenala mluvčí.

„Olomoučtí kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení hrozí pachateli v krajním případě až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Vaňharová.

Zdroj: https://www.novinky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com