V Praze bude dnes a v dalších dnech řada demonstrací na podporu Ukrajiny

idnes.cz

V Praze se dnes odpoledne uskuteční několik protestů proti ruské invazi na Ukrajinu. Demonstrace na podporu Ukrajiny jsou nahlášeny i na následující dny. Dnes v 17:00 má začít demonstrace na Václavském náměstí pořádaná ukrajinskými občany a také shromáždění před ruským velvyslanectvím v Praze. Na obou místech však lidé demonstrují už od dopoledne.

„Pojďme se sejít dnes 24. února v 17:00 na Václavském náměstí. Společně ukážeme, že za Ukrajinou stojíme a o Ukrajinu stojíme! Ukrajina je odvážná, statečná a silná země. Tak ji v tom podpoříme jak můžeme!,“ stojí v pozvánce na večerní událost, u níž jsou jako pořadatelé uvedeni Marharyta Golobrodská a Michal Majzner.

„Žádný program zatím není, reagujeme na vývoj války a nemůžeme mlčet,“ dodali organizátoři. Na Václavském náměstí už kolem poledne protestovalo proti ruské invazi na Ukrajinu asi 100 lidí, před ruskou ambasádou bylo v tentýž čas několik desítek demonstrantů.

Ve stejný čas se před ruskou ambasádou v Praze má konat akce, kterou pořádá uskupení Modlitba za Ukrajinu. Tomáš Trusina za uskupení uvedl, že na programu bude vyjádření podpory Ukrajincům, podpora provolání ruských občanů „Hlavně ne válku“ a modlitby.

Mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman dnes také sdělil, že až do 26. února jsou před ruskou ambasádou ohlášena i další protestní shromáždění, která se denně uskuteční mezi 16:00 až 22:00. Na Václavském náměstí pak v pátek, od 17:00, bude také protestní akce nazvaná Stop válce na Ukrajině.

„Na podporu Ukrajiny pořádáme v neděli 27. února akci od 14:00 na Václavském náměstí,“ napsala pak ČTK mluvčí spolku Milion chvilek pro demokracii Hana Strašáková. Mluvčí také odkázala na stanovisko Milionu chvilek, které ruskou agresi odsuzuje a vyzývá demokratické státy, včetně české vlády, k sebevědomému a jednotnému postoji.

  Při nehodě u Počernic zemřeli dva dospělí, dítě skončilo v nemocnici

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com