Na Václavském náměstí se koná Koncert pro Ukrajinu, vystupuje Klus, Mirai i Olympic

Na Václavském náměstí probíhá Koncert pro Ukrajinu. Benefiční akci na podporu státu napadeného armádou ruského prezidenta Vladimira Putina uspořádala Česká televize. Před devátou hodinou posluchači koncertu a diváci akci podpořili dvanácti miliony korun. Na akci vystupuje mimo jiné kapely Mirai, Chinaski, Olympic či Pražský výběr a zpěváci Tomáš Klus, Marie Rottrová či Michal Hrůza. Živý přenos můžete sledovat v článku.

Koncert pro Ukrajinu se koná v době, kdy ruská armáda postupuje dále po území Ukrajiny a ostřeluje velká města. I přes výraznou přesilu Ruska se ukrajinská armáda, vedená prezidentem Volodymyrem Zelenským, nadále drží.

Kromě vojáků padají ofenzívě za obět i civilisté, zemřelo i několik dětí. Ruští vojáci útočí i na nemocnice, školy či sirotčince.

„Tohle není jen válka proti Ukrajině. Tohle je válka proti nám všem, proti celýmu civilizovanýmu světu. Jsme rádi, že jste tady,“ uvedl během vystoupení Michal Malátný, zpěvák a frontman kapely Chinaski.

Večerem provází moderátoři České televize Světlana Witowská a Daniel Stach. Výtěžek z akce poputuje humanitární neziskové organizaci Člověk v tísni, která momentálně vypravuje první vlak s materiální pomocí Ukrajincům.

Diváci a posluchači mohou organizaci přispět pomocí SMS, a to na telefonním čísle 87 777. Stačí poslat text v jednom ze tří možných tvarů: DMS SOSUKRAJINA 30,
DMS SOSUKRAJINA 60 nebo DMS SOSUKRAJINA 90.

Přispět lze také přímo na sbírkový účet 9320 9320 / 0300.

  V Praze přistálo letadlo se záchranáři, kteří pomáhali po zemětřesení v Turecku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com