Izraelský premiér Bennett se setkal s Putinem, telefonoval se Zelenským

Izraelský premiér Naftali Bennett se dnes setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, aby projednali situaci na Ukrajině. Předseda izraelské vlády po schůzi telefonoval s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Závěry z obou rozhovorů zatím zveřejněny nebyly. Šlo o první návštěvu zahraničního lídra v Moskvě od minulého týdne, kdy ruské jednotky zahájily invazi na Ukrajinu.

Izraelský premiér je nyní podle svého mluvčího na cestě z ruské metropole do Berlína, kde se setká s německým kancléřem Olafem Scholzem. Jednat mají ještě dnes, píše agentura DPA.

Bennett se dosud nepřidal k hlasům západních zemí, které vpád Ruska do sousední země ostře odsoudily, poznamenává agentura AFP. Podle ní jde o důkaz silných vazeb Izraele na Kyjev i Moskvu. Premiér už tento týden telefonicky hovořil s Putinem i s jeho ukrajinským protějškem Zelenským. Kyjev požádal, aby Izrael mezi oběma stranami zprostředkoval jednání.

Moskvu od invaze ruských vojsk na Ukrajinu z 24. února nenavštívil žádný zahraniční lídr. Den před vpádem v Rusku jednal pákistánský premiér Imran Chán, jeho návštěva ale byla naplánovaná dlouho dopředu.

ČTK

  Nová slovenská vláda premiéra Fica získala důvěru sněmovny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com