Jedenáctiletý chlapec dorazil sám na hranice ze Záporoží, rodiče museli zůstat

idnes.cz

Hrdinou páteční noci se stal bezesporu jedenáctiletý ukrajinský chlapec, který dorazil sám na slovensko-ukrajinskou hranici. Přišel pouze s igelitkou, pasem a napsaným číslem na ruce, píše na svém twitterovém účtu slovenská policie.

Chlapec dorazil na hranice až z ukrajinského města Záporoží a to bez doprovodu svých rodičů. Ti museli zůstat na Ukrajině.

V ruce nesl pouze jednu igelitku, pas a na ruce měl napsaný kontakt, aby  policie měla možnost spojit se s jeho rodinou.

„Chlapce se ihned ujali dobrovolníci, kteří ho odvedli do tepla a postarali se o něj. Přinesli mu jídlo a pití, které mu zabalili také navíc na další cestu,“ uvedla slovenská policie.

Svým odhodláním a úsměvem na tváři si získal srdce všech lidí, kteří mu přispěchali na pomoc.

Díky napsanému kontaktu a kousku papíru v pase strážníci po nějaké době zkontaktovali příbuzné jedenáctiletého chlapce, kteří si pro něj přišli.

Právě v okolí Záporoží se nachází jaderná elektrárna, která se stala v pátek v noci cílem ruské armády, která jí ostřelovala a způsobila požár ve výcvikové budově. Při ostřelování byly zasaženy dva reaktory z celkových šesti. V pátek ráno úřady uvedly, že Rusové už elektrárnu dobyli.

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Kreml poslal před 30 lety do Litvy tanky. Místo záchrany svazu urychlily jeho rozpad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com