Zelenskyj hovořil s Fialou; podle Kyjeva také o útocích Ruska na civilisty

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes telefonicky hovořil s českým premiérem Petrem Fialou a britským ministerským předsedou Borisem Johnsonem. „Mluvili (jsme) o boji ukrajinských lidí proti ruské agresi, o zločinných útocích Ruska na civilisty,“ uvedl na twitteru Zelenskyj k jednáním s oběma předsedy vlád. Zároveň poznamenal, že partnerům poděkoval za důležitou podporu.

Šéf české vlády na svém twitteru napsal, že s ukrajinským prezidentem hovořil o pomoci pro jeho napadenou zemi. „Aktuální situace na Ukrajině je velmi složitá. Ujistil jsem ho, že dodávky humanitární i vojenské pomoci z České republiky na Ukrajinu budou pokračovat i nadále,“ sdělil předseda vlády.

Britský ministerský předseda podle agentury Reuters Zelenskému řekl, jeho země bude pokračovat v hledání dalších možností, jak posílit ukrajinskou obranu. Oba lídři také „odsoudili vraždy (novináře) Brenta Reynauda, bezpočtu nevinných Ukrajinců a únosy starostů měst Dniprorudne a Melitopol,“ uvedla kancelář britského premiéra.

ČTK

  Francouzské námořnictvo objevilo na lodi u pobřeží Afriky 1,7 tuny kokainu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com