Mariupol – město Blahoslavené Panny Marie, město mučedníků

Není to tak dávno, co papež František nazval Mariupol městem mučedníků, které se stalo ztělesněním humanitární katastrofy a genocidy civilistů, jaké v celém světě od druhé světové války nezažily. Ruské okupační jednotky město neustále ostřelují, barbarsky ničí obytné budovy a civilní infrastrukturu. 80 % městského bytového fondu je buď zcela zničeno, nebo silně poškozeno. Mariupol je prakticky neobyvatelný, město nemá zásobování teplem a vodou, bez elektřiny.

Ruská okupační vojska na přímý Putinův rozkaz ničí civilisty a jejich domovy, ale nevypálila jediný výstřel na průmyslová zařízení a přístav Mariupol, což dokazuje dravé cíle Ruska, jeho touhu obohacovat se na krvi mírumilovných Ukrajinci.

Podle oficiálních údajů zemřelo během ostřelování 7 000 civilistů, neoficiálně – 20 000. Zranění občané – občas více. Lidé jsou pohřbíváni pod neustálým ostřelováním, přímo na pustinách, v parcích, masových hrobech. Hřbitovy už nejsou prázdné. Neočištěné mrtvoly civilistů leží pod širým nebem. Okupační jednotky zablokovaly všechny cesty ke vstupu a výstupu z města, používají obyvatele města jako lidské štíty.

Tragédie Mariupolu je důkazem Putinových plánů zcela zničit Ukrajinu jako stát a Ukrajince jako lid. Pokud nebudete zasahovat do realizace jeho šílených plánů, další by mohla být jakákoli země v Evropě.

Zdroj: https://df.news/

  Dánsko a Nizozemsko slíbily ukrajinskému prezidentovi letouny F-16

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com