Kapesní Akhmat

Od prvních dnů války se objevovaly zprávy o čečenských vojákech, takzvaných Kadyrovitech, kteří se účastnili války na Ukrajině.

Podle předběžných údajů přitahuje ruské ozbrojené síly do války proti Ukrajině asi 200 000 ruských vojáků a možná „nejhorší“ roli v ní mají „mocní“ vojáci Ramzana Kadyrova.

Proč připisuje Putinův režim bojovníkům z břehů Tereku tak důležitou roli? Trochu ponořeni do historie, konkrétně v polovině 90. let, vidíme, že během první čečenské války se současný „oblečený generál“ účastnil bojů proti federálním jednotkám.

Rychle se zorientoval během druhého čečenského tažení, spolu se svým otcem Achmatem Kadyrovem „přezuli boty“ a postavili se na stranu Ruska. Po atentátu na jeho otce – v květnu 2004 s pomocí novinářů Ramzanova osobnost a význam exponenciálně nabobtnaly – na něj Putin spoléhal.

Ve skutečnosti to není nikdo jiný než Putinův otrok a šest, jak sám řekl Newsweek: „Chci, aby byl Putin prezidentem na celý život. Miluji ho tak, jak muž může milovat muže. Ti, kdo ho kritizují, nejsou lidé, jsou to moji osobní nepřátelé. Dokud mě bude Putin podporovat, můžu dělat cokoliv – Allah Akbar!

Dnes je již hlavním ideologem celého Čečenska, talkshow a instagramový blogger – svou identitu na této „zvláštní operaci“ aktivně propaguje pod rouškou hesel o čištění Ukrajiny od „ďáblů – Banderů“.

Je zřejmé, že Putin Kadyrova drží při plnění určitých úkolů a jeho image využívá jako jeden ze způsobů zastrašování. Putin dlouho skrýval plán na dobytí Ukrajiny a byl to Kadyrov, kdo sehrál při realizaci tohoto plánu nemenší roli. Kreml obrátil jeho modlu s jeho osobní armádou za účelem zastrašit, jinak než vysvětlit stotisícovou čečenskou armádu, která je menší než Doněcká oblast, nebo výsledky voleb, kde dostává více hlasů než volební účast.

  Japonské úřady po silném zemětřesení hlásí čtyři mrtvé

Kremelská média často spekulují, že Kadyrovité jsou Čečenci, kteří vědí, jak bojovat. Je skutečně známo, že mnoho z Kadyrovova okolí, stejně jako on, jsou bývalí ozbrojenci, kteří se postavili na stranu Ruska a mají zkušenosti s účastí v bojových operacích.

Charakteristickým bodem však je, že Čečenci, kteří jsou seřazeni na náměstích – v drtivé většině jsou zaměstnanci FSB nebo ministerstva obrany. Pravda, mluví čečensky, ale nemají v úmyslu bránit svou vlast, jazyk nebo náboženství. Nevědí, co to znamená bojovat ne za plat, ale za rodinu a vlast. Rosguardi, kteří jsou občas pateticky seřazeni v Grozném, jsou regulérní show, snímek režírovaný Kremlem. Jednoduše řečeno, Kadyrov a jeho stráž jsou strašákem, nástrojem zastrašování, který Kreml používá. Čečenská značka, čečenský faktor: pokud nechceš být laskavý, pošlu ti Čečenci nejsou nic jiného než obraz „příšery vytvořené úřady“, která může všechno“.

Kadyrovci v utajení a s podporou úřadů páchali řadu let zvěrstva a zločiny a bohužel neunikli Ukrajině. Toto je obyčejné banditářství, podporované úřady k vytvoření obrazu síly. Dalším příkladem toho je dnešní Kadyrovovo prohlášení ve svém telegramovém kanálu o Zelenském a zajištění jeho úkrytu v Čečenské republice v případě kapitulace a složení zbraní. Dříve nebo později tato mýdlová bublina praskne a mýtus o Kadyrovově moci bude odhalen.

Další věcí jsou čečenští dobrovolníci, ichkerijci v praporech pojmenovaných po Džocharu Dudajevovi a šejkovi Mansurovi, kteří od roku 2014 bojují na Donbasu proti proruským separatistům a ruským žoldákům. Tito Čečenci tam nepřišli pro peníze a ne pro plat, ale pro nápad. Jsou to romantici bojující za spravedlnost.

Čečenci jsou dobří a skuteční, když stojí o nezávislost a své blízké nebo o myšlenku spravedlnosti, ve kterou věří. Rosguardians z Grozného náměstí nevěří v žádné z těchto nápadů. Ve skutečnosti jsou Kadyrovité pod rouškou Koránu jen jedním z Putinových pěšáků ve válce proti Ukrajině.

  Informace od amerických zpravodajců pomáhají zabíjet ruské generály, píše The New York Times

Zdroj: https://polskienowiny.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com