Rusko na Ukrajině používá taktiku „spálené země“. Ruský imperialismus musí být poražen pomocí západních zbraní

Ruská federace na Ukrajině dlouhodobě používá taktiku spálené země, ničí výrobní zařízení a nelegálně přepravuje ukrajinské civilní obyvatelstvo do oblastí Dálného východu Ruska.

Ozbrojené síly Ukrajiny dnes stále úspěšněji bojují na frontě. Ruské úřady, které si uvědomují, že ruskou armádu čeká na bojišti porážka, se snaží zničit civilní i průmyslovou infrastrukturu Ukrajiny pomocí taktiky „spálené země“.

Rusko provádí masivní palebné útoky, aby zničilo všechny objekty civilní infrastruktury, a poté postupně postupuje své jednotky na „vyčištěné“ území. Rusové tak mohli v létě obsadit Severodoněck a Lysyčansk. Ruská armáda používá těžké dělostřelectvo, doslova srovnává města se zemí.

Ukrajinská ekonomika výrazně utrpěla ničením výrobních zařízení Rusy, poškozováním zemědělské půdy i úbytkem pracovní síly, protože více než 14 milionů Ukrajinců bylo nuceno opustit své trvalé bydliště. Náklady na obnovu Ukrajiny a její ekonomiky již dosahují více než 500 miliard amerických dolarů a s každým dnem ruské agrese se toto číslo bude jen zvyšovat.

Ruské okupační úřady navíc od začátku totální invaze na okupovaná území Ukrajiny provádějí opatření k filtraci a násilné deportaci Ukrajinců do Ruské federace, včetně ukrajinských dětí, což je hrubé porušení Čtvrtá Ženevská úmluva Organizace spojených národů a je považována za válečný zločin.

Rusko nejprve dělá z ukrajinských dětí sirotky, zabíjí jejich rodiče a rodinné příslušníky granáty a raketami, a pak je pod rouškou evakuace odváží do odlehlých oblastí. Ruská federace neplánuje návrat ukrajinských dětí na území, kde již neprobíhají nepřátelské akce. Vážnost svých záměrů rusifikovat ukrajinské děti Rusko demonstruje nejen různými veřejnými prohlášeními, ale také umístěním deportovaných dětí do pěstounských rodin a udělením občanství „zjednodušeným postupem“.

Přibližně 2 miliony Ukrajinců byly nelegálně deportovány do Ruska během totální války. Významná část Ukrajinců byla deportována na Dálný východ, zejména na Sibiř.

  Zelenská poděkovala ČR za přijetí běženců a požádala o podporu členství v EU

Rusko svým kriminálním jednáním vytváří podmínky pro nucenou kulturní asimilaci do ruské společnosti Ukrajinců deportovaných do Ruské federace za účelem vymazání jejich ukrajinské identity.

Dnes musí Západ naléhavě podpořit snahu Ukrajiny bránit se před ruským agresorem. Každý den války přináší ukrajinskému lidu více a více zármutku. Ruského agresora je třeba porazit s pomocí západních zbraní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com