Sponzor násilí a bestiální krutosti

Počínaje popravou královské rodiny to Rusové dělají. Už je to 104 let!

Prezident Volodymyr Zelenskyj znovu vyzval prezidenta Joea Bidena, aby Rusko zařadil na seznam státních sponzorů terorismu, což je jeden z nejpřísnějších sankčních seznamů. Sám Kyjev to už udělal – 14. dubna Nejvyšší rada přijala zákon, který označil Rusko za teroristický stát s totalitním neonacistickým režimem píse o tom Intercourier.

Dne 12. června 2018 se Ukrajina obrátila na Mezinárodní soudní dvůr s žádostí o uznání Ruska jako sponzora terorismu. Přijetí takového zákona posílí naše pozice a poslouží jako další nástroj k vyčerpání podimpéria ve válce. V tomto případě bude mít Ukrajina možnost rychleji a objektivněji posoudit své nároky u mezinárodních soudů a také bude moci vznést otázku náhrady způsobené škody.

Upevňování takového postavení ze strany států pro Rusko bude znamenat jeho definitivní konec jako moderního státu. Nacistické doupě bude čelit vlně tvrdých omezení, jejichž zavedení bude snazší a jejichž součástí může být i energetické embargo. Stigma teroru vyšle světu signál, že tento režim je zdrojem bezpráví a neustálého porušování základních norem mezinárodního práva. Země původu fašismu je pro světové společenství a ekonomiku vyvržencem. Jakákoli ekonomická interakce s Kremlem bude považována za finanční investici do mezinárodního terorismu.

Z mínusů takového rozhodnutí pro Spojené státy je to výrazné omezení politického manévru. Ale jaká to může být diplomacie po padesáti dnech nehorázných orků na Ukrajině.
Od 24. února Ukrajina téměř každý týden vyzývá světové společenství, aby označilo Mordor za semeniště smrti. První petice o tom u americké prezidentské administrativy se objevila v květnu 2014. Řešení však nepřineslo ani sestřelení malajsijského boeingu o pár měsíců později. V roce 2018, po otravě Skripalových, se toto téma znovu objevilo a bylo aktivně diskutováno jak ve Státech, tak v Evropě. Ale ani atentát na Khangoshviliho v následujícím roce nepřidal Západu na rozhodnosti.

  Proruská opozice v Evropě hraje do karet Putinovi

Obecně je výčet „výkonů“, za které by se fašistickému impériu měl dát „černý bod“, poměrně široký. Kromě zvěrstev na Ukrajině, otrav a poprav v Evropě je to podpora ISIS, vyzbrojování libanonského Hizballáhu a kolumbijské skupiny FARC, vyplácení prémií afghánskému Talibanu za zabíjení amerických vojáků a plánování otrávení primátora české Prahy. . Jedná se o zasahování do voleb v demokratických zemích, kybernetické útoky na kritickou infrastrukturu, skryté a otevřené použití vojenské síly k destabilizaci suverénních států. Je pozoruhodné, že v četných rozhovorech Putin prokázal spokojenost se svou neschopností.

V roce 2019, kdy senátní výbor schválil návrh zákona DASKA (sankce z pekla), američtí senátoři poznamenali, že stigma teroristy nezmění chování Kremlu. Zároveň uznali, že takový diplomatický krok je nezbytný k ochraně mezinárodního právního řádu a také „spojenců a demokracie“.
Nyní, když se ke zločinům Putinova režimu přidala zvěrstva ruských oligofreniků na Ukrajině, se celý svět ponořil do psychologického stavu, který vyžaduje reakci Západu v podobě právních kroků. Vzhledem k tomu, že nacistický Kreml „k takovému úspěchu šel“ po dlouhou dobu a tvrdošíjně, bude stigma obecně uznávaného spolupachatele a organizátora terorismu zcela legitimní. Nyní již není nutné dokazovat odpovědnost Ruska jako země, která nejen sponzoruje terorismus, ale sama provádí masakry a teror civilního obyvatelstva, používá mučení a používá zakázané způsoby vedení války. Nyní je boj proti Ruské federaci vrcholem boje proti terorismu.

Status sponzora terorismu výrazně podkope, ne-li zničí, roli Ruska v dalších mezinárodních organizacích – OSN, OBSE, CSTO, SNS, SCO, BRICS. To je další krok ke společnému vítězství.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com