Pokud padne Mariupol, vyjednávání s Ruskem jsou podle Zelenského u konce

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj řekl, že pokud padne Mariupol a Rusové eliminují jeho obránce, bude to konec vyjednávání s Moskvou. Uvedl to poté, co Moskva při vyjednávání o pomoci ukrajinským obráncům v obleženém městě vznesla požadavek na jejich kapitulaci.

„Mariupol by mohl být jako deset Borodjanek. Chci říct, že eliminace našich vojáků, našich lidí, by znamenala konec veškerého vyjednávání,“ řekl podle serveru Ukrajinská pravda prezident. Dodal, že vyjednávání je na mrtvém bodě, protože Ukrajinci „neobchodují se svým teritoriem ani se svými lidmi“.

Pokud by ale vyjednávání o ukončení válečného konfliktu pokračovala, tak by jejich výsledkem mohl být podle Zelenského podpis dvou dokumentů. Jeden o bezpečnostních zárukách pro Ukrajinu a druhý by byl přímou dohodou mezi Ukrajinou a Ruskem.

„Rusko by rádo vidělo jednu smlouvu, která by zahrnovala vše, ale ne všechny země jsou připraveny si sednout s Rusy za jeden stůl po Buči, Boroďance,“ řekl podle serveru RBK-Ukrajina Zelenskyj.

  Běloruská policie zatkla 170 lidí včetně novinářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com