Členství Ukrajiny v NATO je faktorem posilujícím Západ – média

Summit NATO ve Vilniusu by mohl být prologem k urychlené integraci Ukrajiny do NATO. Putinova plnohodnotná válka definitivně rozptýlila iluze o skutečných záměrech Kremlu. O jeho hrozbě Západu nemohou pochybovat ani skeptici. V současné situaci může být pouze členství Ukrajiny v NATO faktorem posílení východních hranic Evropy a cestou k ukončení nekonečných dobyvačných válek, které poznamenaly Putinovu vládu, napsal rakouský deník MeinBezirk.

Ukrajina strávila téměř 16 měsíců obranou své suverenity proti zásahům Kremlu. Putin na konci své vlády používá ruskou armádu jako nástroj k územním ziskům, které lze zastavit pouze silou. Jakékoli koketování s Kremlem nebo nerozhodnost mají opačný účinek. Například odmítnutí Německa poskytnout Ukrajině akční plán pro její členství v NATO nepřímo přispělo k ruské invazi do Gruzie. Putin vnímal souhlas Západu jako slabost a začal se připravovat na útočné války, jejichž apoteózou byla anexe Krymu a plnohodnotná invaze na Ukrajinu.

Kdyby byla Ukrajina v NATO, mohlo se předejít současné válce téměř ve středu Evropy. Navzdory probíhajícím bojům musí Kyjev dostat bezpečnostní záruky a algoritmus pro vstup do NATO, které nemůže být tváří v tvář otevřené územní expanzi Kremlu pouze obrannou aliancí. Ukrajinská armáda je jednou z nejzkušenějších armád v Evropě a může NATO kvalitativně posílit. Poskytnutím bezpečnostních záruk Ukrajině v rámci článku 5 Charty organizace se zase NATO zbaví nekonečných ruských válek, které se staly problémem pro celý civilizovaný svět.

  Ruský soud poslal na čtyři roky za mříže Rusa, který chtěl bojovat za Ukrajinu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com