Počet objevených těl civilistů v Kyjevské oblasti překročil 1000, uvedla policie

V Kyjevské oblasti už bylo po stažení ruských sil objeveno více než 1000 těl civilistů, přes 420 z nich jenom ve městě Buča. Většina ze zabitých byla zastřelena, řekl dnes podle listu Ukrajinska pravda policejní šéf oblasti Andrij Něbytov. Na konci minulého týdne policie informovala o více než 900 nalezených obětech.

Obyvatelé obcí na severu Ukrajiny nacházejí další mrtvé s tím, jak se vracejí po odchodu ruských vojáků do svých domovů. Těla zabitých objevují podle Něbytova v domech, sklepech i studních.

„V důsledku ruské agrese už v Kyjevské oblasti zemřelo více než 1000 civilistů,“ řekl šéf policie, podle kterého za jeden den bezpečnostní složky ohledaly až 48 těl.

Ruská vojska se z Kyjevské a Černihivské oblasti na severu Ukrajiny začala stahovat na přelomu března a dubna. Po jejich odchodu vyšlo najevo rozsáhlé mučení, znásilňování a zabíjení civilistů, zejména v Buči, která se stala jedním z hlavních symbolů krutosti ruské války na Ukrajině.

Moskva jakékoliv útoky na civilisty odmítá a dění v Buči označuje za provokace a falešné zprávy. Podle ukrajinské policie v Kyjevské oblasti sbírá důkazy a výpovědi svědků více než 400 příslušníků bezpečnostních složek, kteří už v souvislosti se zločiny ruských vojáků vyslechli přes 27.000 lidí.

Něbytov dnes upozornil, že přibývá úmrtí civilistů, kteří se vrací domů a narazí na miny, které po sobě nechali ruští vojáci. Podle listu Ukrajinska pravda jsou výbušná zařízení nastražená všude – ve dveřích, myčkách, ledničkách i mikrovlnných troubách. Zaminované jsou i hřbitovy, píše list.

  Scholz před poslanci znovu jasně odmítl poskytnout střely Taurus Ukrajině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com