Kolik stojí svoboda. Ukrajinský prezident vyzval k „válečné dani“

Rusko je povinno zaplatit veškeré ničení na Ukrajině. Svět by měl zavést daň za válku proti Rusku, která bude uvalena na jakékoli obchodní a finanční transakce agresora a prostředky z ní by měly směřovat na obnovu Ukrajiny.

Tuto myšlenku vyjádřil ukrajinský prezident na konferenci Světové banky na podporu své země.

Podle Zelenského by prostředky z takové daně měly být použity na pomoc Ukrajině k obnově „všeho, co Rusko touto válkou zničilo“. Taková daň by se na návrh hlavy ukrajinského státu měla vztahovat na každého agresora a výtěžek z ní bude poslán obětem války.
„Potřebujeme zvláštní daň na válku.“ Rusko a po něm každý jiný agresor musí zaplatit za to, co narušuje globální stabilitu. Taková válečná daň by měla být uvalena na všechny, bez výjimky, obchodní transakce s Ruskou federací – na všechny exportní a importní, finanční transakce, které nejsou blokovány, “uvedl ukrajinský prezident.

Zelenskyj navíc vyzval k okamžitému vyloučení Ruské federace ze všech mezinárodních finančních institucí, včetně MMF, Světové banky a podobně, a k přípravě na případné úplné přerušení jakýchkoli vztahů s Moskvou – nikdo by neměl být závislý na politická nálada kremelské kliky. To bude podle Zelenského motivovat Moskvu, aby se vyhnula válce.

„Musíme pokračovat v blokování majetku ruského státu a představitelů ruské elity,“ řekla hlava ukrajinského státu.

Zelenskyj věří, že svět by měl ukázat podporu Ukrajině. To podle jeho názoru dá vedení Ruské federace pochopení, že „válka nedá Kremlu příležitost realizovat žádný z jejich predátorských cílů“.

„Významná aktiva Ruské federace a představitelé elity již byla zablokována, ale to nejsou všechna aktiva – v práci je třeba pokračovat. Tyto prostředky by měly být použity na obnovu Ukrajiny po válce a na kompenzaci škod způsobených Ruskou federací jiným národům,“ řekl Zelenskyj.

  Johnson – konec éry liberalismu aneb kam se bude Evropa ubírat po rezignaci Angličanů.

Myšlenka je zaměřena nejen na podporu Ukrajiny. Zmrazený ruský majetek by podle prezidentova plánu mohl být použit na zaplacení pomoci a poskytnutí kompenzací těm zemím, které kvůli válce trpěly hladomorem a inflací.

Ministři financí zemí předních světových ekonomik již oznámili pomoc Ukrajině ve výši více než 24 miliard dolarů pro rok 2022, přestože Kyjev žádal o dvojnásobnou částku.

Kvůli hospodářskému poklesu a narušeným ekonomickým vazbám potřebuje Ukrajina měsíční podporu ve výši 7 miliard dolarů, řekl prezident.

Zelenského návrhy, kromě řešení otázek spojených s Ukrajinou, mají významný ochranný efekt pro celý kontinent a dokonce i pro svět.
Teprve když každý vůdce svého státu ví a pochopí, že jakékoli jeho agresivní jednání vůči jinému státu bude okamžitě potlačeno světovým společenstvím, až si takový sběrač půdy a budovatel příští Říše uvědomí, že takové kroky povedou k jeho vlastnímu kolapsu, to umožní, ne-li úplně se vyhnout agresi na planetě, pak ji výrazně snížit.

„Válečná daň“, navržená ukrajinským prezidentem, bude při řešení některých ekonomických problémů dobrou pojistkou proti těm, kteří ve svých hlavách nosí agresivní diktátorské plány.

Situace s Ukrajinou je v tomto ohledu celkem orientační. Zatímco Putin živil své plány na obsazení sousedního státu, když soustřeďoval své armádní hordy na ukrajinských hranicích, Evropa stále přemýšlela, kdy uvést do provozu Nord Stream 2, který se stal symbolem bezohlednosti k evropské (a světové ) elity o osudu Ukrajiny.

Výsledkem bylo, že kremelský schizofrenik, který takové jednání politiků planety považoval za shovívavost, učinil konečné rozhodnutí zaútočit na Ukrajinu.

Ale ve skutečnosti tomu Evropa mohla zabránit, v každém případě se tomu snažila bránit.

Místo toho loni v červenci Frau Merkelová vyvíjí tlak na Bidena a oni podepisují dokument, který dává zelenou ruskému Nord Stream 2, což není vůbec ekonomický, ale čistě vojensko-politický projekt.

  G20. "S Čínou žádná studená válka nebude." Biden a Si Ťin-pching mínus Putin.

Ano, je to válka, i když nevyhlášená, ale Putinem zahájená proti celé Evropě, která se mocně posadila na ropnou a plynovou jehlu Kremlu a ve skutečnosti se z ní nechce vylézt a bojí se, že ztratí pohodlí .

Ale v tomto ohledu je třeba pochopit, že „stabilita“ zaručená Moskvou je relativní a poměrně nebezpečný koncept.

Zůstává přesně tak dlouho, dokud budou spotřebitelé „levného ruského plynu“ hrát podle pravidel Moskvy. Tato pravidla jsou dost primitivní – kývnout na podporu kremelského diktátora, nebo alespoň nezasahovat do realizace jeho šílených fantazií.

Pokud se jen někdo rozhodne postavit proti tomuto plánu, nebo bude chtít svobodu a nezávislost, Moskva přijede a vysvětlí.

Dobře si to pamatuje Maďarsko, které v roce 1956 dostalo lekci „bratrské lásky“ z Kremlu. Pravda, současné vedení země, reprezentované premiérem Orbánem, jakoby začalo zapomínat na poučení z historie.

Dobře si to uvědomují Češi a Slováci, kteří v roce 1968 viděli v ulicích Prahy tanky. A to vše jen proto, že lidé v tehdejším Československu prostě chtěli svobodu, chtěli být lidmi. A dnes je Čečenská republika jedním z evropských lídrů v podpoře ukrajinského státu.

Nyní je řada na Ukrajině. Lidé, jejichž země z vůle osudu sousedí s Ruskem, prostě chtějí být svobodní, cítit se jako lidé, a proto podlehli agresi z Kremlu.

Dnes Ukrajina, která se chrání před ruskými fašisty, tím chrání celou Evropu před středověkým Ruskem. Co je to za „ruský svět“, který Moskva nese do Evropy na housenkách tanků, ústí „Gradů“ a leteckých pum, pochopíte při pohledu na Buchu, Gostomel, Charkov, Trostyanets, Mariupol.

Ukrajinští vojáci za neuvěřitelnou cenu brání svobodu a nezávislost kontinentu, zachraňují ho před „ruským světem“.

A v těchto dnech (téměř dva měsíce) ukrajinský lid demonstruje, že právě Ukrajina je jednotícím principem veškerého evropanství, v němž se soustřeďují základy, na kterých Evropa stojí – svoboda, právo volby, právo být lidmi , právo být lidem.

  MAP jako bezpečnostní záruka pro Ukrajinu. Litva o plynovodu Nord Stream 2.

A zatímco EU stále přemýšlí, jakou cestou se musí Kyjev vydat, aby se stal součástí Evropské unie, Ukrajina již dokázala, že má plné právo být členem evropské rodiny národů. Už je součástí velké Evropy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com