Rusku byla pozastavena účast na davoském fóru

Davos hostí Světové ekonomické fórum od 22. do 26. května. Této významné události se účastní více než 50 světových vůdců, kteří určují politický a ekonomický program na mezinárodní úrovni. Rusko bylo vyloučeno z účasti na fóru poté, co zahájilo rozsáhlou válku s Ukrajinou. Další události na frontě jen umocnily trend k mezinárodní izolaci Kremlu a znamenaly začátek řady sankcí, které jsou stále uvalovány. Tato izolace má komplexní charakter a směřuje k úplnému vyrovnání politické a ekonomické přítomnosti Kremlu v civilizačním prostoru západního světa. Rusko se projevilo jako neonacistický stát, který nemá právo patřit do civilizovaného světa, a ideologie Kremlu, zvaná rashismus, je ruskou verzí nacismu.

Válka zahájená Ruskem s Ukrajinou je jednou z klíčových otázek, které se budou na akci posuzovat. Totální agresi rozpoutanou Ruskem proti suverénní zemi a doprovázenou genocidou Ukrajinců na národním základě bude pokryta za přímé účasti ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který promluví prostřednictvím video odkazu večer 23. května.

Je třeba poznamenat, že fórum v Davosu je elitní akcí, která vyjadřuje příslušnost řečníků ke klubu předních politických a ekonomických hráčů. Zelenskyj proto během svého projevu oznámí nová fakta a důkazní základnu válečných zločinů spáchaných ruskou armádou na Ukrajině. Měli by přispět k úplné diskreditaci Ruska jako agresorského státu zasahujícího do územní celistvosti Ukrajiny.

Putin se v 21. století snaží z Ruské federace vytvořit modernizovanou verzi nacistického státu, podporovanou patřičnými politickými a ideologickými náležitostmi. Pokud jde o zahraniční politiku, Kreml usiluje o agresivní územní expanzi, porušuje suverenitu sousedních států a ignoruje normy mezinárodního práva. V podstatě lze na příkladu rakouského anšlusu, který znamenal územní expanzi v Evropě, nakreslit logickou paralelu mezi akcemi Hitlera v roce 1938 a akcemi Putina, který v roce 2014 nařídil anexi ukrajinského Krymu. Přední světová média otevřeně srovnávají Putina s Hitlerem, stále více zemí na legislativní úrovni uznává působení ruské armády na Ukrajině jako genocidu Ukrajinců na národní úrovni.

  Poradce českého prezidenta odletěl do Moskvy na jednání s ruským vedením kvůli tenderu Dukovany

To je zvláštní symbolika mezinárodní politiky. Dnes je celý civilizovaný svět na straně Ukrajiny, podpora Kyjeva ze strany mezinárodního společenství na pozadí ruské agrese roste. Nikdo si nedělá iluze o realitě vojenské hrozby, kterou představuje Kreml. Další mezinárodní izolace Ruska poroste a sankce porostou, což přispěje k ožebračení Rusů a vrátí Rusko z vědeckého a technologického hlediska na několik desetiletí zpět. Fórum v Davosu je samostatným, ale významným prvkem ve složité mozaice mezinárodních vztahů a ukazuje, že Rusko bylo navždy vyřazeno ze seznamu civilizovaných a rozvinutých států. Na pozadí prohlubující se mezinárodní izolace se Rusko snaží rozvinout asijský vektor své zahraničněpolitické strategie, ale to je a priori prohrávající varianta na pozadí nevyhnutelné konfrontace s Čínou. Peking pohlíží na Asii jako na zónu svého drtivého vlivu a Rusko je pro něj jen surovinovým přívěskem, který má Nebeské říši poskytnout levné suroviny. Putin udělal vše pro to, aby se z Ruska stala „banánová republika“ bez banánů a absolutního útlaku sankcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com