Byl vyhlášen sběr podpisů pod petici „Humanitární koridory pro civilisty a raněné v Mariupolu“.

Ve čtvrtek 28. dubna byla na platformě change.org zveřejněna petice „Humanitární koridory pro civilisty a raněné v Mariupolu!“.

Podepište petici

Aktivisté, nevládní a neziskové organizace, politici a známé osobnosti v něm vyzvali OSN, „a zejména generálního tajemníka OSN“, aby v Mariupolu a Azovstalu otevřeli humanitární koridor pro civilisty a raněné. hutnictví do 24 hodin.

Podle nich je „v Mariupolu stále drženo v zajetí více než 100 000 civilistů, desítky dětí a žen“, „tisíce dětí a žen jsou nyní v suterénech Azovstalu, největšího hutního závodu v Mariupolu, zcela obklíčeného ruskými jednotkami. .“

Měsíc a půl neviděli sluneční světlo, spí na špinavém prádle, ve sklepech s vysokou vlhkostí a plísní, „jsou tam miminka, místo plen používají pytle na odpadky“.

Lékaři pomáhají nemocným a raněným Ukrajincům „ve středověkých podmínkách za neustálé palby ruských letadel, dělostřelectva“, nemají „ani prášky proti bolesti, ani antibiotika“ a místo obvazů používají špinavé oblečení, proto mnozí hnijí zaživa, umírají na sepsi a gangrénu .

  Rusko reaguje na nedostatek vojáků v armádě. Zvýšilo horní věkovou hranici k mobilizaci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com