Bezpilotní letoun Bayraktar TB2 zničil další ruskou loď, hlásí ukrajinská armáda

Ukrajinská armáda v sobotu oznámila, že u Hadího ostrova v Černém moři potopila ruskou výsadkovou loď. Plavidlo patřící ruské Černomořské flotile bylo zasaženo z bezpilotního letounu, napsala armáda Ukrajiny na sociální síti Telegram. Ke zprávě připojila i nedatované video zachycující údajný útok na loď. Agentura DPA uvedla, že pravdivost nahrávky nemohla být nezávisle ověřena a ruská strana incident nekomentovala.

„Bezpilotní letoun Bayraktar TB2 zničil další ruskou loď. Tentokrát se jednalo o výsadkový člun projektu 11770 Serna. Tradiční přehlídka ruské Černomořské flotily 9. května se bude letos konat poblíž Hadího ostrova – na dně moře,“ napsala ukrajinská armáda.

Ukrajinská média v pátek informovala, že ve stejné oblasti byla zasažena ruská fregata a začala hořet. Kyjev ani Moskva zprávu oficiálně nepotvrdily.

Podle některých zdrojů byla poškozenou lodí fregata projektu 11356 Burevestnik (Buřňák), což jsou plavidla s naváděnými raketami krátkého a dlouhého doletu. Některé zdroje uvedly, že mohlo jít o loď Admiral Makarov, která je spolu se dvěma dalšími fregatami stejného typu ve službě ruské Černomořské flotily.

Podle agentury DPA není jasné, zda se páteční a sobotní zprávy týkají stejného incidentu, nebo zda jde o zásah dvou různých ruských plavidel.

Zdroj: iRozhlas.cz

  Reuters: Rusko může podle dohod s povstalci zřídit vojenské základny v Donbasu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com