Británie v příštích 30 dnech neočekává rychlý postup Rusů na Ukrajině

irozhlas.cz

Podle britského vojenského zpravodajství je nepravděpodobné, že by Rusko v příštích 30 dnech výrazně urychlilo svůj postup na Ukrajině. Uvedlo to dnes ráno britské ministerstvo obrany ve svém každodenním hodnocení vývoje války.

„Za současných podmínek není pravděpodobné, že by Rusko dramaticky urychlilo svůj postup během příštích 30 dní,“ konstatují britští vojenští zpravodajci. Ruská ofenziva na Donbase podle nich ztratila na síle a výrazně se opožďuje za plánem.

Kromě toho Rusko dosud pravděpodobně přišlo o třetinu pozemních vojenských sil, které do ofenzivy zapojilo v únoru. V posledním měsíci se ruské armádě nepodařilo dosáhnout výrazných územních zisků a naopak se potýká s vysokou mírou opotřebování.

Rusko se po téměř třech měsících války soustředí na ovládnutí území na východě a jihu Ukrajiny. Dnes ráno byl nicméně ohlášen útok ze západní části země. Podle gubernátora Lvovské oblasti Maxima Kozyckého raketové ostřelování zasáhlo místní vojenskou infrastrukturu. Zatím podle něj nejsou informace o případných mrtvých nebo zraněných a o rozsahu škod.

ČTK

  Ostřelování poškodilo záložní vedení v záporožské elektrárně, tvrdí MAAE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com