V neoznačeném hrobě u Kyjeva našli tělo českého občana. Působil jako dobrovolník

Policie Kyjevské oblasti uvedla, že u Makarivu nedaleko ukrajinského hlavního města objevila neoznačené hroby s těly tří zastřelených mužů. Jeden z nich u sebe měl dokumenty, z kterých podle tamní policie plyne, že šlo o českého občana. Informuje o tom deník Ukrajinska pravda. České ministerstvo zahraniční o případu ví.

Na Ukrajinu český řidič kamionu podle policie přijel po začátku ruské invaze, aby tam pomáhal jako dobrovolník.

Místní policie uvedla, že devětačtyřicetiletý Čech se přestal blízkým ozývat 3. března. Dvě další těla se úřadům zatím nepodařilo identifikovat. Byla v civilním oblečení.

„Dvě osoby byly zastřeleny ranou do hlavy, jedna do břicha,“ uvedl Andrij Něbytov z místní policie.

Ještě před začátkem ruské invaze na Ukrajinu Čech v zemi pracoval jako řidič kamionu. V Česku má manželku a bratra, upřesnily ukrajinské úřady.

České ministerstvo zahraničí potvrdilo, že o jeho úmrtí ví a je v kontaktu s jeho rodinou. Další podrobnosti nechtělo ministerstvo sdělovat.

Na pohřešovaného Čecha upozornil 2. května server Voxpot a reportéři Magdaléna Slámová a Vojtěch Boháč. České ministerstvo zahraničí poté potvrdilo, že na Ukrajině se pohřešuje český občan.

Reportéři Voxpotu byli na začátku března na Ukrajině ostřelováni ve voze u města Makariv. Po zveřejnění reportáže se novinářům ozvala paní Simona, podle které se v téže době měl na podobném místě pohybovat její manžel Tomáš. Ten podle ní jako profesionální řidič kamionů a autobusů chtěl na Ukrajině pomáhat s odvozem lidí z ruskou armádou ohrožených oblastí. Od 2. března měl ale nedostupné mobilní telefony.

  Barnier vidí posun v jednání s Londýnem, spory ale trvají

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com