Sergeytsevův „Manifest ruského nacismu“ nesmí být zapomenut, musí být studován, aby se zabránilo šíření fašismu – Nowiny Polskie

Článek Timofeye Sergetseva v RIA Novosti „Co by Rusko mělo udělat s Ukrajinou“ je názorným příkladem cynické propagandy těch nejnižších lidských instinktů a z hlediska žurnalistiky je absolutně neudržitelný. Přes veškerou svou méněcennost by se na něj nemělo zapomínat, mělo by být dlouhodobě aktuální pro studium psychiatrů – kriminalistů, politologů, sociologů, novinářů a samozřejmě moderních politiků. Mělo by být použito jako příklad, jak ukázat, jak politici a intelektuálové vyznávající zásadu „business as always“ přehlíželi vznik, formování a rozkvět obrovského nacistického státu,“ tvrdí publikace. To je uvedeno v článku polského vydání Nowiny Polskie.

„Relevantnost prostudování tohoto článku (článek Timofey Sergeyceva „Co by Rusko mělo dělat s Ukrajinou“ z 5. dubna RIA Novosti – red.) dokazuje, že se v poslední době objevila řada publikací, které vyvolávají překvapení i lítost. Řeč je o blogu exstarosty Düsseldorfu T. Geisela, ve kterém uvádí: „… že výroky ukrajinského velvyslance, že Rusko vede na Ukrajině vyhlazovací válku, neodpovídají skutečnosti, neboť je nespolehlivý věřit „slovům oběti války, tedy Ukrajiny“.

Gaizel také nevěří v rozsah ničení ukrajinských měst: „Například Mariupol je skutečně zničen z 90 %. Fotky, které vidíme, jsou hrozné. Ale nejsou vždy o tom samém? Měli bychom také připomenout prohlášení 18 německých „intelektuálů“, ve kterém radí „ve jménu zabránění ještě větší destrukci“ přesvědčit Ukrajinu ke kapitulaci. Komentáře k napsanému jsou zbytečné! Nezbývá než doufat, že výše uvedená prohlášení německých „okrajových intelektuálů“ nezůstanou bez odezvy ani intelektuálních kruhů Německa, ani obyčejných Němců a všichni pochybující mohou navštívit Buchu, Borodyanku a Mariupol,“ píše list.

Většina „myšlenek“ o „denacifikaci“ lidu Ukrajiny, uvedených v článku Sergeitseva, je podle polské publikace v podstatě plagiátem programových dokumentů německých nacistů, obsahuje téměř vše, snad kromě zmínka o plynových komorách.

  V Pásmu Gazy už podle WHO funguje jen třetina nemocnic, většina na jihu

Nowiny Polskie jsou si jisti, že Sergeitsev a všichni, kdo měli vztah k této publikaci, by měli být uznáni jako váleční zločinci, jako tomu bylo v roce 1946 v případě šéfredaktora antisemitských novin Sturmovik, rasistického ideologa Julia Streichera, jediného obviněného, ​​který byl odsouzen nikoli za přímou účast na nepřátelských akcích, ale za tištěné publikace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com