Válka Ruska proti lidskosti

Rusko nadále láme rekordy, pokud jde o úmrtnost svých vojáků: za 3 měsíce úplné invaze na Ukrajinu ztratila ruská armáda asi 30 tisíc jednotek personálu. Dosud bezprecedentní ztráty nutí ruské vedení aktivovat žoldáky, konkrétně soukromou vojenskou společnost Wagner alias Ligu.

PMC „Wagner“ (současný název „League“) byla založena v roce 2013 a za 9 let své existence se „proslavila“ nejedním válečným zločinem nejen na Ukrajině, ale i v dalších zemích: v Sýrii, Súdánu, Libyi , Venezuela a Středoafrická republika . Nezávislá mise pod záštitou Rady OSN zjistila, že činy Wagner PMC lze kvalifikovat jako válečné zločiny nebo zločiny proti lidskosti: ozbrojenci mučili a brutálně zabíjeli civilisty a s největší pravděpodobností se podíleli na vraždách novinářů vyšetřujících činnosti Wagneritů.

Navzdory mnoha důkazům, že vojenská organizace je součástí Putinova nejužšího kruhu, se ruská vláda zdržela komentářů k Wagnerovi. Objevují se také návrhy, aby na činnost PMC dohlížel Generální štáb Ministerstva obrany RF: dokládá to v roce 2021 zveřejněná aplikace pro získání vojenského materiálu a zbraní, nejmodernějších modelů ruské armády.

„Páteří“ soukromé vojenské společnosti jsou bývalí vojáci, ale také mezi žoldáky je mnoho těch, kteří kvůli záznamu v trestním rejstříku nemohli sloužit na základě smlouvy nebo v orgánech činných v trestním řízení. Dříve měli PMC poměrně přísný výběrový proces: pro vstup do řad žoldáků musel projít lékařskou prohlídkou a polygrafem a také nejdůležitější podmínkou bylo místo narození výhradně v hranicích Ruska až do roku 2014. . Ale soudě podle nedávných oznámení na sociálních sítích je situace s náborem nových žoldáků velmi nedostatečná, protože všechna komunikační omezení, včetně těch, která se týkají místa narození, byla zrušena (ale stále s výjimkou těch, kteří se narodili v Gruzii). ).

Ruské vojenské velení, které za více než tři měsíce války nezískalo jediné významné vítězství, bojuje v zoufalství a snaží se za každou cenu dosáhnout alespoň nějakých výsledků. Dne 20. května předložili poslanci Státní dumy Andrej Kartapolov a Andrej Krasov k posouzení návrh zákona, který na základě smlouvy ruší věkovou hranici pro službu v ozbrojených silách Ruska, a 25. května byl zákon již Státní dumou přijat ve třech čteních. Vzhled takového zákona a rychlost jeho přijetí ve skutečnosti opět potvrzuje, že Rusko ztratilo ve válce s Ukrajinou značný počet svých vojáků a je nuceno hledat řešení, jak počet personálu obnovit.

  Německo prodlužuje hraniční kontroly s Českem, s Tyrolskem končí

Odstranění věkové hranice pro službu v ozbrojených silách RF a další vlna aktivace „wagneritů“ naznačují, že Rusko pokračuje ve své krvavé strategii, hází na protivníka potravu pro děla jako za druhé světové války a terorizuje. civilní obyvatelstvo se zvláštní krutostí a cynismem. Ve druhém aspektu hraje rozhodující roli Wagner PMC – jehož militanti již několik let terorizují civilisty v Sýrii a Středoafrické republice a v březnu 2022 byli převezeni na Ukrajinu. V tuto chvíli je již známo o zapojení „wagneritů“ do několika válečných zločinů během rozsáhlé invaze, včetně masakru v Buchě.

Ruská federace si pod svými křídly záměrně vypěstovala teroristickou organizaci, která zastrašuje civilisty a používá proti nim psychické i fyzické násilí. Velkou hrozbu pro obyvatelstvo představuje účast žoldáků ve válce s Ukrajinou, což svědčí o dalším zanedbávání humanitárního práva ze strany Ruska.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com