Semifinále proti Kanadě bude opět chytat Vejmelka, sestava se nemění

Blesk

Semifinálový zápas českých hokejistů na mistrovství světa proti Kanadě odchytá Karel Vejmelka. Trenéři vsadili na stejnou sestavu jako ve čtvrtfinále s Německem. Utkání o účast ve finále, kam už postoupili domácí Finové po vítězství nad týmem USA 4:3, začne v Tampere v 17:20 SELČ.

Vejmelka dostal podle očekávání důvěru jakožto brankářská jednička národního mužstva na turnaji. Šestadvacetiletý gólman Arizony vstoupil do MS v duelu se Švédy (3:5), v němž čtyřikrát inkasoval a nahradil ho Marek Langhamer, jenž mu dnes bude krýt záda. Od té doby ale inkasoval Vejmelka za pět zápasů v základní hrací době dohromady jen čtyři branky a výbornou formu potvrdil i ve čtvrtfinálovém utkání s Německem (4:1).

Trenérský štáb v čele s Karim Jalonenem se rozhodl vsadit na stejnou sestavu, v níž mužstvo odehrálo čtvrteční souboj. Jen na tribuně bude mladý David Jiříček a mužstvo bude hrát jen na sedm obránců. Na pozici třináctého útočníka bude připravený Michael Špaček.

Čeští hokejisté posledních šest semifinále na velkých akcích prohráli. Od šampionátu v Bratislavě v roce 2011 nezvládli boj o finále pětkrát na MS a jednou na olympiádě.

S Kanaďany se reprezentace utkala před třemi lety v Bratislavě, kdy také hrála naposledy semifinále. Zámořský tým zvítězil jasně 5:1. Na ledě u toho tehdy byli ze současného týmu obránce Filip Hronek a útočníci Hynek Zohorna s Jakubem Vránou.

„Ke Kanadě netřeba nic moc říkat, každý ji zná. Mají dobré hráče, a když potřebují vyhrát, začnou hrát ještě o to lépe. Hrají rychlý hokej. Takový je jejich systém hry. Ale my se musíme zase soustředit na ten svůj. Dostat z našeho týmu to nejlepší. Myslím, že to bude skvělý den pro hokej,“ řekl novinářům trenér Jalonen,

Sestava ČR: Vejmelka – Hronek, Kempný, Kundrátek, Ščotka, D. Sklenička, Šimek, Jordán – Pastrňák, Krejčí, Červenka – H. Zohorna, Hertl, Blümel – J. Vrána, Kämpf, Smejkal – M. Stránský, Černoch, Flek – M. Špaček.

  Slavia zdolala Zlín, Plzeň porazila Ostravu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com