Bitcoin je nejníže od roku 2020. Cena nejznámější kryptoměny klesla pod 20 000 dolarů

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin v sobotu poprvé od prosince 2020 sestoupila pod hranici 20 000 dolarů (zhruba 470 000 Kč). Informovala o tom agentura Bloomberg. Trh s kryptoměnami je v poslední době pod tlakem kvůli odklonu investorů od rizikovějších aktiv, za kterým stojí zpřísňování měnové politiky.

Podle údajů webu CoinDesk se v sobotu bitcoin propadl až na 19 056,59 dolaru. Krátce po 10.00 SELČ se prodával za zhruba 19 200 dolarů, za posledních 24 hodin tak vykazoval pokles o téměř devět procent. Loni v listopadu se přitom bitcoin vyšplhal na rekordní maximum v blízkosti 69 000 dolarů.

Cena druhé největší kryptoměny ether v sobotu klesla pod hranici 1000 dolarů. Podle agentury Bloomberg se tak dostala na nejnižší úroveň od loňského ledna.

Centrální banky nyní v reakci na rostoucí inflaci zpřísňují měnovou politiku, což vyvolává obavy ohledně vývoje globální ekonomiky. „Rostoucí obavy z hospodářské recese ochromují zájem o riziková aktiva,“ uvedl analytik Edward Moya ze společnosti Oanda.

K poklesu kryptoměnového trhu tento týden přispěla rovněž zpráva o tom, že kryptoúvěrová společnost Celsius Network zmrazila výběry.

Celsius nabízí zákazníkům možnost uložit si kryptoměny do produktů s úrokovým výnosem. Firma své opatření zdůvodnila „extrémními podmínkami na trhu“.

  Letecká přeprava osob v Evropě klesne o 60 procent, odhadla IATA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com