Další teroristický čin Ruska. OSN nevidí důvod k panice.

Válka. Myslíte, že je daleko? Nedívejte se na mapu, podívejte se na výsledky toho, co Rusko udělalo. A pokračuje.

Dalším cílem agresora se stala Oděsa. K útoku navíc došlo necelý den poté, co byla v Istanbulu uzavřena dohoda o vývozu ukrajinského obilí z černomořských přístavů.

Ráno 23. července Rusko ostřelovalo oděský přístav raketami Kalibr. Moskva tímto aktem agrese zpochybnila tyto dohody a sliby.
„Ruská střela je Putinovým plivnutím do tváře generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese a tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, kteří vynaložili velké úsilí na dosažení dohody a za něž je Ukrajina vděčná.“ – napsal oficiální zástupce Ministerstva zahraničních věcí Ukrajiny Oleg Nikolenko na Facebooku.

22. července byla v Istanbulu podepsána dohoda o odblokování ukrajinských přístavů pro vývoz obilí.

Dokument s názvem „Iniciativa za bezpečnou přepravu obilí a potravin z ukrajinských přístavů“ podepsali zástupci Ukrajiny, Turecka a OSN. Další kopii dohody podepsalo Rusko, Turecko a OSN.

Kontrola nad přístavy „Odessa“, „Černomorsk“ a „Južnyj“ zůstává zcela na ukrajinské straně, ale pobyt lodí v nich, s výjimkou těch, které budou poskytovat obilí a potravinářské výrobky, není zajištěn.

Je důležité, aby nebyly zrušeny sankce proti Rusku a Rusko nemohlo provádět transportní doprovod ukrajinských lodí ani jejich kontrolu.

Obecný dohled nad dodržováním dohod by podle dokumentu mělo provádět koordinační centrum v Istanbulu, ve kterém budou zástupci Ukrajiny, Ruska, Turecka a OSN.

Pravda, poté, co ruští fašisté ostřelovali Oděsu, vyvstává celkem rozumná otázka – co přesně bude řízeno.

To, že jakákoliv smlouva s Ruskem nestojí za papír, na kterém je podepsána, řekl Bismarck už před dvěma stoletími.

Cynismus, s nímž Moskva smlouvu porušuje ani ne 24 hodin po jejím uzavření, však svědčí o naprostém právním nihelismu a přehlížení mezinárodních partnerů.

  Vůdce EU nebo kat Ukrajiny. Iron Frau o minulých rozhodnutích, která ovlivnila budoucnost Evropy.

Ruská federace opět potvrdila, že dohody s Moskvou jsou bezcenné. A nejzajímavější je, že Kreml má v této věci „asistenty“, kteří jsou připraveni hrát s ním.

Například podle jednoho z nejvyšších představitelů Organizace spojených národů Rusko svým raketovým útokem na přístav Oděsa možná „technicky neporušilo“ dohody podepsané v Istanbulu o odblokování vývozu mořského obilí z Ukrajiny.

Informoval o tom ve svém materiálu list The New York Times, který nechal jméno úředníka OSN v anonymitě.

„Přímo v textu ukrajinské kopie je napsáno, že se strany zavazují, že nebudou žádným způsobem útočit na obchodní a jiné civilní lodě a přístavní infrastrukturu podílející se na plnění dohod,“ snažil se odůvodnit anonym z OSN. ruští agresoři.

A ačkoli oficiálně generální tajemník OSN António Guteres vydal bezpodmínečné odsouzení útoku na přístav Oděsa, neoficiální postoj vyjádřený anonymním zdrojem vypadá docela reálně, jímž se bude organizace OSN řídit.

Nejednoznačný postoj má i Erdogan. Turecký prezident, jak již bylo zmíněno výše, vynaložil velké úsilí na odblokování ukrajinských přístavů a ​​nyní se sebevědomě staví na stranu Moskvy.

Americká velvyslankyně na Ukrajině Bridget Brinková označila raketový útok na přístav Oděsa za nepřijatelný s tím, že Kreml nadále používá potravinovou otázku jako zbraň.

EU a řada jednotlivých členských států útok odsoudila. Mnozí došli k závěru, že takový čin Ruské federace je dalším potvrzením toho, že jakýmkoli dohodám s Kremlem nelze vůbec věřit.

Ráno 23. července bylo dalším potvrzením podstaty Moskvy. Celý svět opět viděl, co je „ruský svět“ v akci.

Střely, podvod, cynismus – o co víc to bude určovat existenci planety, závisí na každé zemi jednotlivě a na celém světovém společenství jako celku.

Hlavní věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že každý den, kdy Evropa žije ve světě, platí ukrajinský lid nejvyšší cenou. A aby byl zítřek klidný, je důležité se o něj dnes postarat.

  Ruští vojáci umírají nejen na frontě. Co je zabíjí?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com