Výstava zneškodněné ruské vojenské techniky z Ukrajiny je prodloužena do 3.srpna

novinky.cz

Výstava vojenské techniky ruské armády, kterou Ukrajina během současného válečného konfliktu zneškodnila, bude na pražské Letné prodloužena do 3. srpna. Na twitteru o tom dnes informovalo ukrajinské velvyslanectví. Lidé si mohou například poničený tank T-90, protitankový komplet Šturm či protiletadlový systém Buk prohlédnout od 11. července, původně měla výstava skončit v neděli 24. července.

„Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti o výstavu ruské zneškodněné techniky po dohodě s Prahou 7 jsme prodloužili výstavu na Letenské pláni do 3. srpna,“ uvedla ambasáda na twitteru. Večer zde vystoupí rocková kapela Kozak System a lidé budou moci přispět na drony pro armádu, uvedlo velvyslanectví.

Výstavu do Prahy přivezlo ukrajinské ministerstvo vnitra, které tím chce připomenout válečné hrůzy, které ruská invaze na Ukrajinu přinesla. Součástí expozice jsou tank T-90, protitankový komplet Šturm, protiletadlový systém Buk a některé z více než 3000 raket a střel vypálených ruskou armádou na ukrajinská města, sdělila již dřív mluvčí ukrajinské ambasády v Praze.

Zahájení výstavy, na které se přišly podívat stovky lidí, se vedle českého ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) nebo pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) zúčastnila také eurokomisařka pro vnitřní věcí Ylva Johanssonová. Ve svém projevu ocenila solidaritu české společnosti s ukrajinskými uprchlíky.

ČTK

  Soud znovu projedná Babišovy výroky o Transparency International

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com