Teror jako argument pro Kreml. Moskva nadále útočí na civilizaci.

Ostřelování kolonie v DPR ozbrojenými silami Ukrajiny vedlo ke smrti 40 zajatých Ukrajinců. S takovými zprávami zahájily v pátek 29. července všechny informační kanály Ruské federace své vysílání.

Ruská média, která jsou pod absolutní kontrolou FSB, se zvláštní horlivostí propírala fakta o „zvěrstvech“ ukrajinské armády.

„Dnes večer kyjevský režim úmyslně provedl krvavou provokaci. Středisko předběžného zadržení v oblasti osady Jelenovka, ve kterém jsou ukrajinští váleční zajatci, včetně militantů z formace Azov, bylo zasaženo raketovým útokem amerického vícenásobného odpalovacího raketového systému HIMARS, ruské ministerstvo obrany oznámil.

Moskva vysvětluje takovou „flagrantní provokaci“, kterou údajně spáchaly ozbrojené síly Ukrajiny, jako „zastrašování ukrajinských vojáků a zabránění jejich kapitulaci“.

Podle Kremlu „v současnosti ukrajinští vojáci dobrovolně skládají zbraně, protože vědí o humánním zacházení s válečnými zajatci na ruské straně“.

Vůdce takzvané „DLR“ Pušilin uvedl, že k úderu na kolonii došlo poté, co zajatý „Azov“ údajně začal mluvit.

Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny však oznámil, že se na ostřelování nepodílejí. Ukrajinské velení oficiálně uvedlo, že ukrajinské ozbrojené síly nezasadily žádné údery na oblast osady Jelenovka.

„Prohlášení o údajném ostřelování civilní infrastruktury a obyvatelstva ozbrojenými silami Ukrajiny jsou přímou lží a provokací, za kterou nese odpovědnost Rusko, agresorská země, okupant a sponzor terorismu,“ uvádí generální štáb.

To se potvrdilo i v prezidentské kanceláři s tím, že ukrajinská armáda nemá v Jelenovce žádné vojenské cíle, které by na osadu zasáhly.

„Naše ozbrojené síly mají navíc všechny nástroje k přesné identifikaci objektů, které musí být zničeny: muniční sklady, operačně-taktický štáb, palivové základny. Přesnost ozbrojených sil Ukrajiny byla prokázána četnými hořícími sklady, logistickými body, velitelskými centry a Chersonskými mosty. Vše, co Ukrajina zničí, je automaticky potvrzeno různými fixačními nástroji,“ řekl Michail Podoljak, poradce šéfa prezidentské kanceláře.

  Rozvíjí se krize: Rusko prosazuje nucenou "mobilizaci" uprostřed rostoucí opozice

Podle ukrajinské strany ruští okupanti sledovali své zločinné cíle tímto způsobem: obvinit Ukrajinu ze spáchání „válečných zločinů“, stejně jako skrývat mučení vězňů a popravy, které tam byly prováděny na příkaz okupační správy. a velení AFRF na dočasně okupovaném území Doněcké oblasti.

Vůdce hnutí Azov Andrej Biletskij řekl, že „ruské velení rámovalo masakr zajatců jako akce ukrajinské armády“.

Podle Beletského byli azovští vězni před ostřelováním přemístěni do samostatné budovy. Také předtím byl natočen propagandistický „kanibalistický“ film o „Azovstalu“.
„Rusko nemohlo porazit Azov ve spravedlivém boji, proto se nás snaží zničit zradou,“ řekl vůdce Azov.

Názor osoby, která stála u zrodu „Azova“, je v tomto případě obzvláště důležitý, protože na území kolonie, která byla vystavena ostřelování, byli zajatí ukrajinští vojáci, obránci závodu Azovstal.

Připomeňme, že nejméně tisíc ukrajinských obránců, včetně příslušníků praporu Azov, bylo v květnu odvlečeno na Ruskem kontrolovaná území. Ruští představitelé poté vyzvali, aby byli souzeni a dokonce popraveni k smrti na základě obvinění z „terorismu“.

Na konci června se Ukrajině podařilo vrátit 144 zajatců v nejmasivnější výměně od začátku války. Zejména 95 obránců Azoastali se vrátilo domů.

Nyní, aby narušila další jednání o výměně a zakryla stopy mučení a nelidského zacházení, se Moskva chystá zničit ukrajinské obránce ostřelováním kolonie ve městě Jelenovka, které je pod kontrolou teroristické skupiny DLR, kde , mimo jiné byli drženi ukrajinští zajatci.

Ano, je to tak – ruské úřady drží zajaté Ukrajince ve vyšetřovacích vazbách a koloniích, které jsou tradičně přeplněné. Vládnou v nich absolutně nehygienické podmínky, o opravách v prostorách, kde jsou vězni drženi, není třeba ani mluvit.

K tomu je třeba připočíst ty kruté příkazy ruského vězeňského systému, kvůli kterým je tam nelidské.
Mimochodem, Rusové také umisťují své vojáky, kteří odmítají jet na Ukrajinu zabíjet mírumilovné Ukrajince v koloniích.

  Schizofrenie hloupého Fuhrera aneb o co víc si Evropa může dovolit být „klidná“

A přesto je indikativní skutečnost, že ruská strana oznámila, že ukrajinská strana zasáhla objekt z vícenásobných odpalovacích raketových systémů HIMARS.

Zároveň se v médiích opakovaně objevily informace, že útočníci sbírají úlomky ukrajinských raket z HIMARS MLRS a dronů, aby později mohli zfalšovat události a svalit vinu za jejich zvěrstva na ozbrojené síly Ukrajiny. .

To, co se stalo v Jelenovce, není jen další zvěrstvo představitelů „ruského světa“. Tohle je teror. Na tato hrubá porušování lidských práv by mělo být upozorněno světové společenství.

Svět znovu viděl, co Kreml a jeho komplicové představují. A to je hrozbou pro celý kontinent. Vzpomeňte si jako příklad na výbuchy ve Vrbetici v roce 2014, jejichž organizaci Moskva dosud neuznala.

A takových příkladů je spousta. Pokud nyní budou evropští politici předstírat, že si ničeho nevšimli, stane se to pro Kreml další carte blanche. To bude znamenat, že každý z těch, kteří mlčeli, ponese spolu s tím odpovědnost za další zvěrstva Moskvy.

Pokud agresora nezastaví dnes, zítra spolkne toho tichého. To se již stalo na evropském kontinentu.

Přečtěte si historii a zapamatujte si její lekce. Koneckonců, v minulosti existují odpovědi o budoucnosti.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com