Na ukrajinský Charkov dopadlo dalších pět raket, přibyla další oběť a ranění

Na východoukrajinský Charkov nad ránem dopadlo dalších pět raket. Po zásahu vypukly požáry a útok připisovaný ruským jednotkám má nejméně jednu oběť a 18 raněných, včetně dvou dětí. Oznámili to dnes podle ukrajinských médií gubernátor Charkovské oblasti Oleh Syněhubov a starosta Charkova Ihor Těrechov. Předchozí ostřelování Charkova v noci na dnešek si podle záchranářů vyžádalo sedm obětí a 13 zraněných. V obou případech ruské rakety podle úřadů zasáhly charkovské ubytovny. Další dva lidé přišli o život při nočním ostřelování Krasnohradu v Charkovské oblasti.

„Ve 04:32 (03:32 SELČ) první a poté nejméně čtyři další raketové útoky na Charkov. Informace se stále upřesňují. Došlo minimálně k pěti explozím,“ napsal Těrechov na sociální síti telegram. „Dosud je 18 zraněných, z toho dvě děti. Jeden člověk zahynul. Ruský terorismus nezná mezí!“ uvedl Syněhubov na telegramu. Vyzval spoluobčany, aby neignorovali zvuk sirén a neopouštěli kryty.

V noci na dnešek ruská vojska ostřelovala raketami také město Krasnohrad asi 100 kilometrů od Charkova. O život přišli dva lidé. Z trosek se podařilo zachránit tři osoby, včetně jednoho dítěte, uvedla agentura Interfax-Ukrajina. s odvoláním na záchranáře.

Při nočním ruském ostřelování obytné čtvrti druhého největšího ukrajinského města Charkova bylo zabito sedm lidí a dalších 13 bylo zraněno. Rakety zasáhly ubytovnu, kde žilo asi 30 lidí, včetně seniorů a dětí. Mezi obyvateli bylo i několik lidí se sluchovým postižením, což komplikovalo pátrání v sutinách domu, uvedl server Ukrajinska pravda. Původní zprávy hovořily o šesti obětech, záchranáři v noci čísla upřesnili.

ČTK

  Ruská armáda oznámila cíl získat jih Ukrajiny a spojnici s Podněstřím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com