Na Slovensku běhá tygr. Utekl z ukrajinské zoo

V blízkosti vesnice Ulič na východě Slovenska se pohybuje tygr. Na svém webu to napsal slovenský list Nový čas s odvoláním na místní úřad, podle kterého šelma utekla ze zoologické zahrady na Ukrajině. Informaci potvrdila i slovenská policie.

„Oznamujeme vám, že se v blízkosti obce pohybuje tygr, který utekl ze zoologické zahrady na Ukrajině. Žádáme všechny, aby byli ostražití a omezili pohyb mimo své domovy. Pokud někdo dané zvíře zpozoruje, je třeba kontaktovat policii nebo starostu,“ cituje Nový čas vyjádření obce na sociálních sítích.

Informaci slovenskému serveru tvnoviny.sk potvrdil starosta obce Ján Holinka. „Obdrželi jsme tři varovné telefonáty od policie. Nejprve, že se (tygr) nachází v blízkosti hranic, později, že již hranice překročil, a poslední zpráva byla, že míří do katastru naší obce,“ uvedl starosta.

Zvíře zachytila fotopast u hranic. Z fotografie se zdá, že se jedná o mladšího tygra. Podle informací slovenských médií se tygr pohyboval také u obcí Brezovec a Klenová.

Slovenská policie o výskytu tygra informovala všechna oddělení hraniční kontroly u východní hranice, policejní hlídky vykonávající službu v pohraniční oblasti, starosty příhraničních obcí i zástupce myslivců. „Obyvatele vyzýváme ke zvýšené opatrnosti a v zájmu vlastní bezpečnosti nepřistupujte k žádným riskantním krokům,“ uvedla na Facebooku policie.

„V národním parku Poloniny, kde se měl tygr objevit, už hlídkují zaměstnanci i s veterináři, kteří mají uspávací pušky. Stále však máme málo informací a není ani jisté, zda tygr na našem území ještě vůbec je,“ řekla webu tvnoviny.sk Jana Žjak z komunikačního odboru slovenského ministerstva životního prostředí.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/

  V Itálii začaly parlamentní volby, šanci zvítězit má pravice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com