Kadyrov prohlásil, že nechce odejít z čela Čečenska

Vládce autonomního Čečenska Ramzan Kadyrov oznámil, že nehodlá opustit svou funkci, ani v nejbližší době neodejde na časově neomezenou dovolenou, uvedla dnes agentura Interfax. Stalo se tak poté, co v neděli dal Kreml najevo, že s Kadyrovem dál počítá.

„Samozřejmě nemám právo jen tak odejít. Lid mi svěřil vedení regionu. Je mou svatou povinností tuto důvěru naplnit. Rozhovory o dovolené nechám na jindy,“ napsal Kadyrov v sociální síti.

V sobotu Kadyrov v aplikaci Telegram psal, že si zaslouží od své funkce „pauzu na dobu neurčitou“.. „Myslím, že nadešel čas, abych (odstoupil od moci),“ prohlásil Kadyrov v přednahraném videu.

„Jsem ohledně toho skeptický. Podobné věci (Kadyrov) říkal už v minulosti,“ uvedl Ivan Klyszcz, odborník na Kavkaz z Institutu politických studií v Estonsku. „Taková prohlášení většinou přicházejí, když chce něco od (ruského prezidenta Vladimira) Putina, třeba jen to nejmenší vyjádření podpory,“ dodal Klyszcz.

V neděli Putinův mluvčí Dmitrij Peskov prohlásil, že Kreml počítá s tím, že Kadyrov zůstane v čele Čečenska, připomněl Interfax.

Pětačtyřicetiletý Kadyrov vládne v Čečensku železnou rukou už od roku 2007. Čečenský vůdce je jednou z nejmocnějších osob v Rusku a má blízké vztahy s prezidentem Putinem. Naposledy se oba muži setkali 5. srpna v Soči.

ČTK

  Remdesivir je velmi účinný, naznačují interní výzkumné informace Chicagské univerzity

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com