Rusko má zájem na rozdmýchání války na Blízkém východě, uvedl Zelensky

Rusko má zájem na rozdmýchání války na Blízkém východě, která by oslabila světovou jednotu, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Podle něj to byl jeden ze závěrů schůzky, na níž se radil ohledně aktuální situace v Izraeli s vedoucími představiteli ukrajinských rozvědek a ukrajinskými diplomaty.

„Rusko má zájem na rozdmýchání války na Blízkém východě, aby nový zdroj bolesti a utrpení oslabil světovou jednotu, a přidal se k existujícím rozporům a rozdělením. To by Rusku pomohlo zničit svobodu v Evropě,“ napsal Zelenskyj.

Dodal, že současné boje mezi Palestinci a Izraelci jsou podle něj mnohem větší hrozbou, než si svět nyní uvědomuje. Sobotní útok teroristů z hnutí Hamás na jihu Izraele, při kterém zemřely stovky lidí, vyvolal rozsáhlé bombardování Pásma Gazy a Izrael se zřejmě chystá také k pozemní operaci v Palestinci hustě osídlené izolované oblasti.

Ukrajinský prezident dnes také podotkl, že ruský spojenec Írán se nijak netají svou podporou palestinských radikálů, kteří v sobotu zahájili útok na Izrael. Írán dodal Rusku drony, které hojně využívá k útokům na ukrajinské cíle.

ČTK

  Norsko daruje Ukrajině stíhačky F-16, oznámil norský premiér

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com