Lékaře znepokojuje zdravotní stav britské královny Alžběty II.

Lékaři ráno prohlédli britskou královnu Alžbětu II. a její zdravotní stav je znepokojil. Panovnice by podle nich měla zůstat pod lékařským dohledem, uvedl Buckinghamský palác v prohlášení. Šestadevadesátiletá panovnice nyní pobývá na svém zámku Balmoral ve Skotsku, kde zůstane i nadále, doplnil palác.

Nejbližší členové královské rodiny byli již o stavu královny informováni, uvedla agentura Reuters s odkazem na zdroj v paláci. Do Skotska už přijel korunní princ Charles s manželkou Camillou, na cestě je také jeho syn princ William.

„Celá země je hluboce znepokojena touto zprávou,“ napsala na twitteru premiérka Liz Trussová. Lid je v myšlenkách s panovnicí a její rodinou, dodala. Obdobná slova zvolil i šéf opozičních labouristů Keir Starmer a předseda Dolní sněmovny britského parlamentu Lindsay Hoyle. Oznámení paláce o stavu královny přišlo v okamžiku, kdy Trussová ve sněmovně představovala vládní plány.

Královna měla v posledních měsících nespecifikované zdravotní potíže, které britská média popisují jako „problémy s pohybem“. Omezila vystoupení na veřejnosti a naposledy o víkendu odřekla účast na skotských hrách v městečku Braemar.

ČTK

  Londýnem pochodovaly na podporu Palestiny a příměří v Pásmu Gazy tisíce lidí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com