Další dno. Rusko anektovalo východní Ukrajinu.

  1. září 2022 se Kreml dopustil dalšího zločinu – Putin podepsal dokumenty „o přijetí Doněcké lidové republiky (DPR), Luhanské lidové republiky (LPR), Chersonské a Záporožské oblasti do Ruské federace.

V zásadě se nic překvapivého nestalo, Moskva dlouho existovala mimo právní oblast a pohrdala jak mezinárodními zákony, tak těmi, které předepisuje vlastní ústava.

Cirkus zvaný „referenda“ s téměř 100% výsledkem, který Moskva potřebuje, se uskutečnil a umožnil uspořádat další představení – „přijetí DLR, LPR, Záporožské a Chersonské oblasti do Ruské federace“.

Při této příležitosti se dokonce v Kremlu konal slavnostní ceremoniál, na který dorazily „hlavy“ výše zmíněných regionů a kvazirepublik. Každý z nich podepsal dokument o připojení svého regionu k Rusku, jehož svědky byli členové ruské vlády, poslanci Státní dumy, senátoři a gubernátoři.

A zde je důležité pochopit následující – přes veškerou vnější inscenaci této události, dokonce i její idiocii, je pro Kreml velmi důležitá.

Putin je příliš zbabělý a snaží se přenést odpovědnost za jakékoli své činy na jiné. Tak tomu bylo i tentokrát – takzvaní „vůdci“ Pušilin, Pasečnik, Saldo a Balitskij, podepisující petici za přijetí svých takzvaných „republik“ a regionů do Ruské federace, si pro sebe podepsali trest vězení.

Stanovisko kremelského trpaslíka je jednoduché – byla to žádost těchto soudruhů a já jsem jí vyhověl. Ale pouze. Pravda, pro něj to už prakticky nehraje žádnou roli – článků pro budoucího obžalovaného je v Haagu tolik, že jeden zločin navíc je jako kapka v moři.

Nezávislost na tzv. Rusko uznalo „DPR“ a „LPR“ 21. února a dokument „o uznání nezávislosti Chersonské a Záporožské oblasti“ podepsal ruský Führer 29. září, přičemž všechna tato území okamžitě zaregistroval jako součást tzv. Ruská Federace.

Všechny současné činy Kremlu nemají v zásadě žádnou právní sílu, protože jsou spáchány nejen hrubými, ale i hrubými porušeními a samy o sobě jsou trestné.

  Praha - Moskva. Povědomí o realitě. Restartujte.

Vše, co Moskva iniciovala ve východních oblastech Ukrajiny, je zaměřeno na jejího spotřebitele v samotném Rusku. Putin ukazuje, jaký je hrdina a sběratel půdy.

Obyvatelé Doněcké, Luganské, Záporožské a Chersonské oblasti to rozhodně nepotřebují. Devastace, která vládne v tzv. „DNR“ a „LNR“ je hrozné.

„Rusko zničilo Donbass. Budeme si ho pamatovat jen z knih a příběhů,“ řekl ukrajinský blogger Denis Kazansky o genocidě regionu spáchané a nadále prováděné Moskvou.

Pro Putina je „připoutanost“ těchto regionů trumfem při jednání s Ukrajinou, o který Kreml vášnivě usiluje.

Také tento krok Moskvy je nástrojem nátlaku na Západ. Kreml, když prohlásil, že tyto regiony jsou nyní územím Ruska, tvrdí, že jejich propuštění ukrajinskou stranou je nepřípustné.

Putin se obává, že pokud se ukrajinská armáda pokusí vrátit tyto země sobě, bude Moskva zvažovat tento zásah do územní celistvosti Ruska.

Postoj Kyjeva k této otázce je však jednoznačný – Doněcká, Luhanská, Chersonská a Záporožská oblast jsou územím Ukrajiny.

„Rusko, jak bylo a zůstává, je agresorským státem, který nelegálně okupuje část ukrajinské země. Ukrajina má plné právo osvobodit svá území a bude je osvobozovat i nadále, aby v Rusku nemluvili,“ řekl ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba.

„Kreml se snaží skrýt ztráty ve válce a válečné zločiny spáchané na okupovaných územích, a proto pořádal „referenda“ podle úřadu prezidenta Ukrajiny.

„Svět viděl bouři 2.0 a chápe, že to Rusko dělá na okupovaném území. Svět chápe, že Rusko chce své krvavé činy zamaskovat za propagandistické obrázky z referenda,“ řekl Michail Podoljak, poradce šéfa ukrajinské občanské komory.

Poznamenal, že je to pro mezinárodní partnery důvod k urychlení vojenské pomoci Ukrajině, k rychlému osvobození uvedených území.

Reakce světového společenství na zločinné akce Kremlu o pseudoreferendu a anexi části Ukrajiny je jednoznačná – svět je neuznává. Přímo to tvrdí lídři západních zemí a NATO.

  Proč děti potřebují Ježíška a pohádky

Svědčí o tom výsledky zasedání Rady bezpečnosti OSN ze dne 30. září, kde byla zvažována rezoluce S/2022/720.

Dokument odsuzuje ruské „organizování nezákonných takzvaných referend v regionech v mezinárodně uznávaných hranicích Ukrajiny“, která „nemají právní sílu“.

Kromě toho rezoluce vyzývá Rusko, aby „okamžitě, úplně a bezpodmínečně stáhlo všechny své ozbrojené síly z území Ukrajiny v rámci jejích mezinárodně uznaných hranic“.

Čtyři země – Čína, Indie, Gabon a Brazílie – se při hlasování zdržely, zbylých 10 členů Rady bezpečnosti podpořilo rezoluci připravenou Spojenými státy a Albánií.

Rusko jako stálý člen Rady bezpečnosti OSN dokument předvídatelně vetovalo a podpořilo ho cynickým prohlášením svého stálého zástupce v OSN Nebenziho. Ti posledně jmenovaní obvinili Spojené státy z „obscénnosti“, říkají, že hlasování o rezoluci odsuzující jednání stálého člena Rady bezpečnosti porušuje zavedenou praxi a provokuje Moskvu k použití práva veta.

Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomas-Greenfieldová v reakci uvedla, že o rezoluci bude hlasovat Valné shromáždění, kde není právo veta.

Svět tak podle představitele Spojených států ukáže, že je „stále na straně suverenity a obrany územní celistvosti“.

Putin litující rozpadu sovětského impéria se v mocném popudu snaží realizovat svou posedlost – vybudovat nové impérium, a to přímo ohrožuje země postsovětského prostoru a bývalý socialistický tábor.

Ano, je to tak, východní Evropu Kreml stále považuje za své dědictví. Vzpomeňte si na prosincové ultimátum Moskvy Spojeným státům a NATO.

Proto je naprosto zřejmé, že pobaltské státy, Polsko, Česká republika a jim podobné, jsou Kremlem vnímány jako vazalské státy. Ruští politici se navíc nestydí o tom mluvit nahlas.

Rusko navíc ekonomicky a demograficky degraduje, což tlačí kremelskou kliku k růstu anektováním cizích, ekonomicky rozvinutých území.

Civilizované společenství si je dobře vědomo toho, že anexe „nových území“ Ruskem je také extrémně nebezpečným precedentem, který se může stát příkladem pro saperatisty všeho druhu po celém světě.

  Merkelová a Putin - historie bez masek. Peripetie nejednoznačného vztahu.

USA, Velká Británie a Kanada již uvalily další sankce proti Rusku.

Každým dnem jsou akce kremelské kabaly šílenější a výsledek války s Ukrajinou je zřejmý. Vůdce dnešního Ruska se s tím ale nechce smířit. Ten, stejně jako jeho předobraz z minulého století, v naději, že změní stav věcí, vrhá do kelímku války další a další oběti, kterými jsou obyvatelé jeho vlastní země.

Vůdce minulosti, který vyhladil národy světa, zničil populaci Německa. Fuhrer současnosti, snažící se zničit svět, vyhuzuje obyvatelstvo Ruska.

Co s tím dělat – zná historii, která učí, že pouze rozhodné jednání může zastavit chamtivost agresora. Proto se dnes konsolidace celého světového společenství dostává do popředí ve věci budování bezpečné budoucnosti pro planetu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com