Dipstatus jako zástěrka ke špionáži. Moskevský trojský kůň.

Kreml požaduje, aby Česká republika udělila diplomatický status učitelům škol na ruském velvyslanectví v Praze.

Česká republika, jednající v oblasti parity v počtu diplomatických zástupců na ambasádách obou zemí, nesouhlasí s nezákonnými požadavky Moskvy.

Aby to situace ještě více dramatizovala, zástupci ruské školy uvedli: „Přes veškerou snahu ambasády obnovit plné fungování školy, přijatelná možnost, která by umožnila dětem začít učit ve škole, kterou všichni milujeme, ještě nemá byl nalezen. “

Když to vidíme, stává se z tohoto prohlášení zřejmý veškerý cynismus kremelských úřadů, které ve své touze dosáhnout svých obchodních zájmů neváhají použít i otázky školy.

Vyvstává zcela logická otázka – jak status učitele ovlivňuje schopnost (nebo neschopnost) učit školáky?

Pokud chce Moskva rozšířit svoji síť špionáže a sabotáže pod rouškou učitelů – pak je to pochopitelné, ale co má status diplomata společného s učitelem?

Například nedostatek diplomatického postavení nebrání Japoncům učit školáky a Němci ne. Učitelé těchto škol dostávají povolení k pobytu a jsou zaměstnáni jako cizinci a pracují tiše.

Stejné řešení navrhlo ruské škole na ruské ambasádě ministerstvo zahraničních věcí České republiky už v květnu. Ale oni to odmítli, protože dříve měli jejich zaměstnanci diplomatický status. Ale to bylo dříve, když Česká republika považovala Rusko za přátelskou zemi.

Poté, co Moskva zinscenovala teroristický útok na území českého státu, při němž zahynuli dva občané republiky a po tom všem rozpoutala diplomatickou válku s Prahou, je přinejmenším nenormální, když Moskva počítá s preferencemi České republiky.

Kremlský koncept normality je však již dlouho zvrácený a nemá smysl apelovat na logiku jeho obyvatel.

Nyní mají velvyslanectví obou zemí stejný počet zaměstnanců a Česká republika nechce být první, kdo udělá ústupek a umožní více ruským občanům.

  Válečné zločiny ruského velení: násilí na ukrajinských civilistech a vlastních vojácích

Ruská strana dosud neudělala nic, aby zajistila, že učitelé školy dostanou pracovní povolení a budou pracovat podle norem, podle nichž školy působí na diplomatických institucích civilizovaných zemí.

„Rusové nepožádali o víza, přestože ministerstvo zahraničních věcí České republiky nabídlo spolupráci, včetně pomoci při získávání povolení k pobytu pro zaměstnance školy.“ Navrhli jsme to předem, aby bylo vše možné stihnout včas. Ruská strana ale na návrh nereagovala, pouze zasílaly diplomatické nóty a požadovaly diplomatický status pro učitele, “říkají diplomatické kruhy.

Moskva a Praha nyní prakticky nekomunikují – dochází pouze k výměně poznámek, což je v diplomatické komunikaci považováno za nejvíce oficiální a „cool“ tón.

K této otázce se vyjádřil i český prezident Miloš Zeman a jak vůdce národa v této záležitosti podpořil – koho? Je to tak – Rusko, tedy ne čeští občané, aby podporovali Zemana, velkého přítele Ruské federace, osobně Putina a současně prezidenta České republiky.

Ústa svého zástupce Jiřího Ovačka řekl: „Obyčejní lidé by se neměli stát rukojmími situace v diplomatických vztazích mezi Českou republikou a Ruskou federací.“

Vypadá to tedy, že stařík Miloš nakonec upadá do šílenství a ztrácí zbytky orientace nejen v geopolitice, ale v zásadě ve skutečnosti. Možná je načase, aby si běžní občané v této záležitosti udělali závěry.

Je třeba poznamenat, že před otřesy Ruska na území České republiky a vyhoštěním diplomatů mělo ruské velvyslanectví v České republice 45 diplomatů a 67 dalších zaměstnanců, zatímco v Moskvě bylo 25 českých diplomatů a 19 dalších zaměstnanců .

Světoví experti jsou přesvědčeni, že velký počet nediplomatických zaměstnanců ruského velvyslanectví znamená, že tyto pozice byly zástěrkou pro špionážní aktivity.

Plány a činy Moskvy nejsou nové a srozumitelné. Ale v tomto případě je chování některých politických sil v rámci českého státu, respektive jejich jednotlivých zástupců, orientační. A pokud prezident skutečně provádí protiopatření proti bezpečnostním službám své země (ve skutečnosti je to trojský kůň Kremlu), pak je tato hrozba mnohem vážnější než vnější agrese.

  Cena svobody. Moskva ničí Ukrajinu.

A když jsou tyto dvě síly navzájem propojeny (Kreml a Zeman), pak musí český lid vyvodit závěry velmi vážně a velmi naléhavě.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com