Rusko překračuje historickou „červenou“ hranici

Více než sedm měsíců po zahájení ruské takzvané „zvláštní vojenské operace“ na Ukrajině byla klíčovou otázkou pro politiky, politology, politology a seriózní novináře otázka – jaké jsou skutečné příčiny a cíle velkého vojenské dobrodružství, jaké svět nezažil od konce druhé světové války.

 Identifikace těchto důvodů a cílů byla zprvu spíše vědeckým diskursem – výroky prezidenta Ruské federace V. Putina, reakce prezidenta Ukrajiny, řady dalších vlivných světových politiků a odborníků v oboru mezinárodní bezpečnosti.  A pokud by výroky prezidenta Ukrajiny a dalších vrcholných představitelů ukrajinského státu byly srozumitelné a konzistentní, rusko-ukrajinská válka je národní válkou pro Ukrajince, za svobodu a nezávislost jejich vlasti, za možnost vybudovat si vlastní vnitřní a zahraniční politiku, pro přirozenou touhu stát se součástí moderní sjednocené Evropy, pak byla pozice Ruska zcela opačná – destruktivní.

 A zdálo by se, že zvolit si vlastní cestu rozvoje je naprosto přirozeným právem suverénního státu.  Myslel si to celý civilizovaný svět, ale ne imperiální Rusko!

 Bohužel postoj Ruska ve vztahu k válce rozpoutané na Ukrajině byl zpočátku krajně nekonzistentní, nelogický až rozporuplný, což zdůrazňuje jeho absolutní nedůslednost.

 Projev V. Putina v noci před ruskou invazí na Ukrajinu byl podroben pečlivému studiu politiků, historiků a politologů a první reakcí jak Ukrajiny, tak celé světové politické elity byl šok – taková eklektická směsice historických faktů, která se chlubí historií. jejich negramotné interpretace, množství emocionálních, nelogických, popírajících zjevné hodnotové soudy, nemohly patřit prezidentovi největšího jaderného státu světa, na jehož „ramenech“ nese odpovědnost nejen za svůj stát, ale i za bezpečnost celého světa.

V prohlášeních, která po něm následovala, již představitelé Ruské federace, včetně ministra zahraničních věcí S. Lavrova, ministra obrany S. Šojgu, tiskového tajemníka prezidenta D. Peskova, změnili cíle rozsáhlé armády. několikrát invaze.  V jejich projevech se již objevila široká škála cílů a důvodů krvavého masakru rozpoutaného na Ukrajině – od „denacifikace“ a „spásy“ LDNR až po zabránění globální hegemonii USA.  To vše by mohlo vyvolat smutný úsměv, kdyby za tímto „nesmyslem“ vysokých ruských představitelů nebyly statisíce mrtvých starých lidí, žen a dětí, tisíce téměř až do základů zničených měst a vesnic, což znamená, zničené osudy obyčejných lidí, kteří nebyli ani nacisty, ani militaristy, a někteří z nich možná ani neznali význam těchto slov.

  Pompeo přiletěl do Česka. V úterý navštíví Plzeň, řešit bude i bezpečnost, sítě 5G či energetiku

 Když si ale pečlivě připomeneme politiku a činy putinovského Ruska za posledních dvacet let, pak v zásadě současné Putinovy ​​kroky, jakkoli hořké je to přiznat, byly konzistentní a daly se očekávat.

 Série všech těchto událostí je každému známá – brutální potlačení lidového protestu v Čečensku, agrese proti suverénnímu gruzínskému státu v roce 2008, během níž byla odtržena gruzínská území a vznikly neuznané kvazistáty – Abcházie a Severní Osetie, v čele s loutkovými vládami zcela ovládanými Moskvou .

 Bohužel demokratický svět na tyto nehorázné události reagoval naprosto neadekvátně.  Zastavení ruských tankových kolon pár kilometrů od hlavního města Tbilisi bylo považováno za „obrovský“ úspěch západní diplomacie.  Výraz hlubokého znepokojení a „přivření“ očí před nedemokratickými volbami, v nichž Gruzínci „zcela vědomě“ dávali své hlasy narychlo vytvořené straně v čele s ruským oligarchou gruzínského původu B. Ivanišvilim.  Světoví lídři vyjádřili „znepokojení“ a někteří dokonce „hluboké znepokojení“ a… to je vše.  Tady to všechno skončilo.  A přestože byl v té době D. Medveděv formálně prezidentem Ruska, všem bylo naprosto jasné, že skutečným diktátorem Ruska je právě V. Putin.

Ale svět, vyjadřující znepokojení, nadále obchodoval s Ruskem, nadále investoval miliardy dolarů do investic, rozvíjel rozsáhlé projekty v oblasti ropy a zemního plynu a postupně se dostal do Putinovy ​​energetické pasti…

 V Rusku je stále velmi oblíbená hláška Otto Biedermanna, bývalého účetního a konzultanta slavného amerického gangstera 30. let minulého století Arthura Flegenheimera, která velmi názorně ukázala podstatu ruského státu, který se stal obrovská zločinecká skupina: „Nic osobního, je to jen byznys.“

 A takové „nevzdorování zlu násilím“ vedlo k tomu, že se v roce 2014 v Autonomní republice Krym, která je nedílnou součástí Ukrajiny, konalo primitivní pseudoreferendum, podle jehož výsledků se v některých regionech více než 100 % obyvatel hlasovalo pro připojení k Rusku!

  Německou kancléřku Merkelovou čeká očkování. Vybrala si vakcínu od firmy AstraZeneca

 Pomalá, slabá reakce Západu neuvěřitelně inspirovala Putina, který věřil ve svůj mesianismus, navíc jeho důvěru ve vlastní exkluzivitu dovedně umocňovali lstiví podvodníci z jeho nejbližšího okolí a obratně nadhozený kacířský koncept „ruského světa“. “, poslední formovala osobnost nebývalého měřítka diktátora s jadernými zbraněmi.

 Myšlenka hluboce zakořeněná v povědomí, že „rozpad Sovětského svazu se stal největší geopolitickou katastrofou 20. století“, v kombinaci s vírou v jeho exkluzivitu, nízkou úrovní vzdělání, kultury a intelektu, vedly Putina k rozhodnutí změnit dějiny zadní.

 Putin začal 24. února 2022 řešit klíčový úkol – vrátit Ukrajinu pod svou kontrolu.

  Cynické pořádání narychlo připravených „pseudoreferend“, která nemají ve světových dějinách ani přibližnou obdobu, ukázalo absolutní ignoraci nejen mezinárodního práva, ale i světového veřejného mínění.  Pouze jedna otázka: „podle legislativy které země se referenda konala“ uvrhla mezinárodní právníky do zmatku.

 Jediné právo, které Rusko akceptuje, je právo na sílu.  Taková je mentalita ruské politické elity, která z principu nechápe zákonitosti historického vývoje.  Anexií okupovaných ukrajinských území se Rusko snaží uvrhnout svět do chaosu středověkých dobyvačných válek a zničit tak moderní světový řád.

 Samozřejmě neuspěje, protože „expresní referenda“ pořádaná Ruskem a jejich loutkami jsou panickou reakcí Ruska na vážné úspěchy ukrajinské armády, které, jak se ukázalo, není co oponovat – ani mobilizace „ Prigožinovi zločinci“ a dokonce ani vyhlášení částečné mobilizace v Rusku vyústily v rozsáhlý útěk ze země mužů ve vojenském věku.  Putinovi tedy zbývá jediná šance, vyhlásit území Ruska, okupovaná území a „zakrýt je vydíráním za jaderný úder“ v souladu s ruskou jadernou doktrínou.

 To vše lze vysvětlit panikou a pochopením nevyhnutelnosti porážky.  Civilizovaný svět musí sundat „růžové brýle“ a podniknout nejrozhodnější politické a vojenské akce.  Nacistické, agresivní, misantropické, jaderné Rusko, ohrožující celý svět, musí být konečně zničeno.

  Útočník na Abeho vypověděl, že se pokusil sestrojit bombu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com