Katarský emír dnes zahájí návštěvu České republiky

Katarský emír Tamim bin Hamad Sání dnes setkáním s prezidentem Milošem Zemanem zahájí návštěvu České republiky. Kromě schůzky na Pražském hradě se sejde i s premiérem Petrem Fialou (ODS) v Kramářově vile. Emír bude v Česku i ve čtvrtek, kdy Praha bude hostit neformální summit evropských zemí.

Emíra přivítá Zeman na prvním hradním nádvoří dopoledne s vojenskými poctami. Následovat bude jednání prezidenta a emíra, poté se sejdou národní delegace. Za českou stranu v ní bude například ministr průmyslu Jozef Síkela (za STAN), ministr financí Zbyněk Stanjura nebo ministr dopravy Martin Kupka (oba ODS).

Tématy jednání budou možné katarské investice v Česku, zájem mají Katařané třeba o energetiku, dopravu, lázeňství nebo zbrojní průmysl. Tématem bude i katarský plyn. Mluvit se může i o přání Kataru na zrušení víz se zeměmi EU.

Odpoledne je pro katarskou delegaci připraven slavnostní oběd a jednání s premiérem Fialou, k němuž se připojí také například ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Večer emír povečeří se zástupci českého byznysu. Na čtvrtek má vládce Kataru v plánu několik bilaterálních jednání s účastníky evropského summitu. Schůzky s nimi se uskuteční na Pražském hradě.

ČTK

  Podrobnosti k těžbě lithia v Krušných horách starostům stále chybí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com