Ukrajinské síly na východě a jihu Ukrajiny rychle postupují, řekl Zelenskyj

tisen.tv

Ukrajinské síly podle prezidenta Volodymyra Zelenského na jihu a východě země rychle postupují. V dnešním pravidelném večerním projevu řekl, že po nedávných hlasováních konaných v Moskvou ovládaných oblastech Ukrajiny osvobodila ukrajinská armáda od ruské okupace desítky obcí.

„V kontextu nynější obranné operace ukrajinská armáda poměrně rychle postupuje na jihu země,“ řekl Zelenskyj. „Jen tento týden, po ruských pseudoreferendech, byly osvobozeny desítky obcí. Jsou v Chersonské, Charkovské, Luhanské a Doněcké oblasti,“ dodal.

Náměstek ministra vnitra Jevhen Jenin dnes řekl, že ukrajinská armáda v Chersonské oblasti na jihu země osvobodila padesátku obcí a že nyní vede souběžně dvě ofenzivy, na jihu a východě země.

V Rusy ovládaných a okupovaných částech Ukrajiny před týdnem skončilo narychlo zorganizované a mezinárodně neuznané hlasování o jejich připojení k Rusku. Anexi částí východní Ukrajiny, které ovšem nyní ruské síly ani plně neovládají, schválily obě komory ruského parlamentu, příslušné zákony nyní čekají na podpis ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten opakovaně varoval, že útoky na tato území bude považovat za útoky na Rusko.

ČTK

  Bílý dům: Kazetová munice z USA už je na Ukrajině a efektivně se tam používá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com